LYNGDAL: — Jeg vil heller dø i Norge enn å bli drept i Etiopia, sier Lelise Girma Tulu til Fædrelandsvennen.

Vi møter 18-åringen i Lyngdal, der hun har oppholdt seg i over ett år. Tulu kom til Norge i 2010, som 16-åring, uten familie.

Hun er en av over 400 etiopiere som har fått frist til i morgen, 15. mars, til å søke om frivillig retur til hjemlandet. De som nekter å reise frivillig, kan bli tvangsreturnert.

- Drev politisk virksomhet

Jeg vet ikke ingenting om hvor foreldrene mine er eller om de lever. De ble arrestert og torturert

Tulu sier hun måtte flykte fra Etiopia, via Sudan, til Norge, på grunn av at foreldrene hennes drev politisk virksomhet gjennom partiet Oromo Liberation Front (OLF). Organisasjonen skal være stemplet som en terroristorganisasjon av etiopiske myndigheter.

— Jeg vet ikke ingenting om hvor foreldrene mine er eller om de lever. De ble arrestert og torturert, sier hun.

(Les mer under bildet)

LYNGDAL: Lelise Girma Tulu frykter at norske myndigheter sender henne tilbake til Etiopia. Hun kom alene til Norge som 16-åring. Nå bor hun i Lyngdal. Her er hun sammen med kameraten Awil Abdi Hussein (19) fra Somalia. Foto: Reidar Kollstad

Kan bli returnert Tulu hevder hun verken har søsken eller slektinger hun kan bo hos i Etiopia , hvis hun skulle bli returnert av norske myndigheter.

— Med hvilken begrunnelse avslo UDI søknaden din om opphold? - Jeg vet ikke. Jeg kan ikke så godt norsk.

- Hva tenker du om situasjonen din?

— Det er veldig stressende. Jeg er redd for å bli returnert. Men jeg har ikke tenkt å gi opp, og jeg håper at situasjonen forandrer seg til det bedre, sier Tulu.