KJEDELIG: Innehaver av Nabostua Kafé & Kaffebar, Elisabeth Bårdsen, synes lite om å ha besøk av ubudne gjester. Foto: LARS HOLLERUD
INNBRUDD: Nabostua åpnet i august 2012 i deler av Homstean Grendehus' lokaler. I natt hadde de innbrudd. Foto: LARS HOLLERUD
ETTERFORSKES: Politiet var på stedet og sikret spor tidlig mandag morgen. Foto: Privat

VENNESLA: – Det er primært mat som er borte. Cirka femti smørbrød, sjokomelk og brus ble tatt, sier Elisabeth Bårdsen.

Søndag morgen fikk innehaveren av Nabostua Kafé & Kaffebar seg en overraskelse. Kassaapparatet var ødelagt og lå midt på parkeringsplassen.

– Vi skulle ha dåpsfest og alt var rigget klart dagen før. Jeg ble livredd for at middagsbordene var rasert, forteller hun.

Raserte kontoret

Men etter ei rask runde i lokalet kunne hun puste lettet ut.

REV UT KASSA: Slik fant innehaveren kassaapparatet. – Vi har det alltid stående åpent og tomt på natta. Men denne gangen må vi ha lukket det ved en feiltakelse, sier Bårdsen. Dermed ble det tomme kassaapparatet brutt opp. Foto: Privat

– Bordene var ikke rørt. All pynten var på plass. Kontoret mitt var endevendt. De har visst ikke lært seg åpningstidene våre, forteller Bårdsen. – Hva tenker du om at maten er så attraktiv at den stjeles?

– Hehe, de hadde nok et godt måltid. Men det hadde vært mye hyggeligere om de hadde bestilt bord i forveien, sier innehaveren.

Reddet av nærbutikken

Heldigvis hadde Joker Homstean, som ligger bare femti meter unna, ferske brød som hun kunne lage nye smørbrød av.

– Barnet ble døpt, det ble fest og alt gikk greit til slutt. Men det er jo kjedelig at det skjer. Man kommer ikke greit ut av noe sånt uansett, sier hun.

ETTERFORSKES: Politiet var på stedet og sikret spor tidlig mandag morgen. Foto: Privat

Litt kontanter forsvant også fra stedet.– Det var bare et mindre beløp. Vi oppbevarer ikke penger i lokalet, forklarer Bårdsen.

Forholdet ble anmeldt. Politiet var på stedet søndag formiddag for å sikre spor.