VENNESLA: Det mener advokat Marius Larsen i advokatfirmaet Engenes & Larsen, som representerer Sameiet Sentrumsveien 53 og de 19 beboerne i Butikkhuset i Vennesla. Her holder også restauranten og sportsbaren Hr. Direktør til.

Naboer har søkt hjelp, for de mener støyen fra utestedet ikke er til å leve med.

BER HR. DIREKTØR FLYTTE: Advokat Marius Larsen ber puben flytte hvis de ikke får bukt med støyen. Foto: Privat

Lei konsertbråk og høye stemmer

Larsen presiserer at sameiet ikke reagerer på støy fra gågata, men lyden fra konserter og "høye stemmer" fra utestedets veranda etter klokka 23. — Beboerne har stor forståelse for at Hr. Direktør driver en populær virksomhet, men dersom man ikke får bukt med denne støyproblematikken, synes det ikke å være andre alternativer enn at Hr. Direktør etablerer seg i andre lokaler i Vennesla sentrum, sier Marius Larsen til Fædrelandsvennen.

Advokaten antyder at kjelleren under Prix-bygget kan være et eksempel på et egnet lokale.

Uaktuelt å flytte

FLYTTER IKKE: Bjarte Bjellås (bildet) og broren Sondre eier restauranten og sportsbaren Hr. Direktør i Vennesla. De startet opp 22. februar i fjor og er ikke innstilt på å flytte virksomheten til et annet lokale. Foto: Frode Lindblom

Innehaverne av Hr. Direktør har tidligere uttalt at det ikke er aktuelt å drive virksomheten andre steder enn der de er nå.Ifølge advokat Larsen har beboere foretatt lydmålinger som angivelig skal være godt over den tillatte støygrensen på 25 desibel (natt).

Han mener denne saken ikke dreier seg om at noen må tåle støy i et sentrum. Ei heller at det drives et skjenkested i Vennesla sentrum.

— Jeg tror at dersom folk tenker seg litt om, så bør det være grenser for hvor sjenerende og bråkete støyen fra et utested kan være. Dersom det ikke er mulig å få sove på sitt eget soverom, så er denne grensen overskredet, mener Larsen.

Vil komme med redegjørelse

Sameiet krever at det kommer drastiske støyreduserende tiltak. De vil i nær fremtid redegjøre for saken for kommunen, og ber administrasjonen og politikerne avvente før de ukritisk kommenterer saken.

Vidar Håverstad eier Butikkhuset. Lokalene til utestedet er i annen etasje. Over er det 19 leiligheter fordelt på to etasjer.

— Har du vært i kontakt med beboerne nylig, Håverstad?

— Jeg har ikke snakket med noen i styret.

Eier vil ha fakta på bordet

- På bakgrunn av støyklager, vil du som eier ta initiativ til å vurdere tiltak for å redusere støyen beboerne klager på?

— Vi må settes oss ned og se på hva dette dreier seg om. Jeg vil opp på Hr. Direktør selv og høre. Det er to saker her: Støy i gågata og støy inne på utestedet. Nå er alt svevende. Jeg er opptatt av å få fakta på bordet. Hvor høyt er støynivået og hvor kommer støyen fra, sier han.

- Bryr du deg om beboerne som har kjøpt av deg?

— Ja, selvfølgelig bryr jeg meg hvis støyen oppleves som et ubehag.

- Politiet har sagt det meste

Om ikke partene blir enige om en løsning, kan støytvisten bli en politisk sak. Det var det for noen år siden da Digg drev kafé samme sted.— En kan risikere at det blir en sak. Når det er sagt, tror jeg politiet har sagt det meste. Velger man å bo i sentrum, må man tåle litt mer støy enn på Tjomsås, sier nestleder i levekårsutvalget Tor Søren Drivenes (H).

Sameiets advokat synes uttalelsen fra lensmannen i Fædrelandsvennen 3. april er uheldig. Han sa at folk som bor i sentrum må tåle noe støy.