KRISTIANSAND: Det var natt til 1. mai i fjor at et samboerpar fikk uønsket oppmerksomhet fra for dem fire ukjente menn. Paret hadde vært på et arrangement i Kristiansand sentrum, og var på vei tilbake til hotellet sitt da en mann kom opp på siden av dem. Den ukjente personen begynt å beføle kvinnen på låret og i skrittet, noe som resulterte i at mannen hennes begynte å krangle med ham.

De involverte har forklart seg forskjellig om hva som deretter skjedde, men retten fant det bevist at overgriperen og hans tre kamerater i fellesskap skal ha gått løs på mannen. Da de forlot ham liggende på gaten, ringte han selv til politiet, noe også forbipasserende vitner hadde gjort. Deretter fulgte offeret etter gjerningsmennene for å kunne fortelle politiet hvilken vei gjerningsmennene tok veien. Det kom da på nytt til håndgemeng mellom dem.

De fire mennene er i alderen 26 til 30 år. Den eldste ble dømt til 60 dagers fengsel, men de tre andre fikk 90 dager. Halvparten av fengselsstraffen ble gjort betinget for dem alle.

Retten viste til at utelivsvold er blitt et stadig økende samfunnsproblem, noe som skaper utrygghet og frykt både blant dem som rammes og befolkningen ellers.