OMKOM: Den 24 år gamle føreren av motorsykkelen ble erklært død på stedet. Foto: Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad
STENGT: E 39 var stengt i flere timer etter dødsulykken fredag 20. september. Foto: Jarle Aasland, Stavanger Aftenblad

GJESDAL/KRISTIANSAND: — Slik vi ser det foreløpig, har personbilen kommet sørfra og foretatt en forbikjøring på en uoversiktlig strekning. Han har ikke klart å gjennomføre forbikjøringen før en motorsykkel kom imot, forteller Einar Haugland, politioverbetjent ved Gjesdal lensmannskontor.

Dermed traff bilen og motorsykkelen hverandre, og den 24 år gamle motorsyklisten ble erklært død på stedet. Ulykken skjedde fredag kveld 20. september (lenke til Aftenbladet) på E 39, like sør for Ålgård. 30-åringen fra Kristiansand fikk førerkortet beslaglagt på stedet. Han har status som siktet for uaktsom kjøring.

- Tok igjen en varebil

— Føreren er straksavhørt på stedet. Han har forklart at han tok igjen en varebil som kjørte sakte, slik han oppfattet det. Etter å ha ligget bak en stund, valgte han å kjøre forbi. Han har samtykket i førerkortbeslaget, sier Haugland.

Mannen hadde med seg kone og barn på tre og seks år i bilen. De fire ble kjørt til legevakten etter sammenstøtet. Forbikjøringen skjedde i en dump i 70-sonen sør for Ålgård. Det er også en kurve i enden av dumpa, som motorsykkelen kom ut fra. E 39 ble stengt i mange timer mens politiet og veivesenet sikret spor på ulykkesstedet.

Kan bli utvidet til uaktsomt drap

— Vitneforklaringer tyder på at motorsyklisten har holdt høy fart før sammenstøtet. Men det er den som kjører forbi på en uoversiktlig strekning som er den direkte årsaken til ulykken. Hadde bilføreren hatt fri vei foran seg, hadde sammenstøtet vært unngått, sier Haugland.

— Kan siktelsen bli utvidet til uaktsomt bildrap?

— Ja, det kan den strengt tatt. Nå gjenstår det å avhøre alle vitner, inkludert føreren på ny. Så vil det bli en rettslig vurdering av saken etter hvert, sier Haugland.