KRISTIANSAND: – Nå er elgen felt, og jeg kan anbefale joggetur i lysløypa og et bad i Sukkevann deretter, sier naturforvalter i Kristiansand kommune, Trond Johanson.

Aggressiv

I juni skrev Fædrelandsvennen flere saker om en elgokse som holdt til rundt lysløypa ved Sukkevann. Elgen var aggressiv og skremte flere turgåere og joggere. Noen så seg til og med nødt til å klatre opp i trår for å komme unna den aggressive elgen.

På bakgrunn av dette ble det gitt fellingstillatelse på elgen. Men da jegeren ikke fant elgen etter noen dager med leting regnet man med at den var borte fra området, og at man dermed skulle slippe unna å skyte den.

Mange henvendelser

– Men for cirka to uker siden kom den tilbake. Vi har etter det fått mange henvendelser på den. Siden det her var snakk om en aggressiv elgokse i et område med mye folk og barnefamilier så vi ikke noen annen mulighet enn å avlive den, forklarer Johanson.

Og onsdag kveld fikk altså elgen det siste nådestøtet.– Det er alltid dumt å måtte avlive en elgokse nå like før brunsten, men her så vi altså ikke noen annen mulighet, sier naturforvalteren.

Siden elgoksen ble felt i går, vil det være en elg mindre som er lovlig å felle under jakta.