KRISTIANSAND: — Puppen og gebisset hører til de mer minneverdige funnene. Vanligvis finner vi mye klær, forteller hun.

Husøkonom Rose Johansen på Radisson Blu Caledonien, kan også fortelle at folk legger igjen mye klær.

SOMMER: Det er sesong for å glemme solbrillene sine. Bildet er fra hittegodssentralen til rutebilstasjonen. Foto: Kjartan Bjelland

— En mann hadde gått fra tre par bukser. Da ringte jeg han opp igjen og spurte om han hadde gått herfra uten bukse på seg, ler hun.

— Hvis folk ikke har hentet tingene sine etter tre måneder, sender vi det til Fretex. Det er ofte dyre klær, og det forundrer meg hvor sjeldent folk henter tingene sine, sier hun.

Fikk igjen dress etter tre år

På rutebilstasjonen i Kristiansand finner de gjenglemte ting på bussene hver dag.

— Det er mye solbriller og solhatter nå om sommeren, forteller Inger Hjelmstad ved kundesenteret.

— Av og til går folk fra krykker og rullator. Det har også skjedd at noen har latt barnevognen stå igjen, men husket barnet, sier hun.

Daglig leder ved Kristiansand Feriesenter, Lloyd Tryland, husker godt en dress som ble værende hos dem lenge.

— Jeg fant en svart dress av god kvalitet som jeg ikke hadde hjerte til å kaste. Den ble hengende hos meg i over tre år, før det ringte en eldre mann og lurte på om vi fortsatt hadde dressen hans. Han hadde vært i et bryllup for tre år siden, og nå var det altså tid for å bruke dressen igjen, humrer Tryland.

Går fra skoene sine

I Agder Taxi merker de at folk glemmer igjen mer ting i løpet av helga.

— Folk tar av seg jakke og sko i taxien, og glemmer å ta det på når de skal ut igjen. Det er og en del gjenglemte taxfree-varer etter folk som har kost seg litt ekstra på tur hjem med danskeferja, sier daglig leder ved Agder Taxi, Jan Rune Ausland.

Sko blir også glemt igjen på Kristiansand lufthavn Kjevik.

— Folk stresser gjennom sikkerhetskontrollen før de skal videre til gaten. De fokuserer på hvor de skal, ikke hvor de er. Da er det fort gjort å gå fra sko, belter og mobiltelefon, forteller driftssjef Jan Børge Thorsen.

I Kristiansand dyrepark er det en daglig strøm av ting som glemmes. Kristin Schanke i gjesteservice forteller om en mann som hadde mistet badeshortsen til sønnen sin.

— Han fikk bli med bak og lete etter shortsen i gjenglemt-kassa, men fant den ikke. Det han derimot fant var tre andre badeshortser sønnene hadde mistet i løpet av tiden, ler hun.