MARNARDAL: Klokka 00.23 natt til søndag meldte 110-sentralen at et hus sto i full fyr i Øyslebø i Marnardal. Samtlige nødetater dro til stedet. Brannstedsleder Inge Jakob Hansen sa følgende til Fædrelandsvennens reporter på stedet:

— Brannen har startet her, i det som ser ut som et soverom. Vi har i hvert fall hevet ut ei seng blant annet, under slokkearbeidet.

Han lyste mot en husvegg på baksiden av eneboligen, der en god del av veggen manglet etter brannen.

Ingen personskader

— Vi måtte slukke utenfor først, for så å sage oss gjennom veggen for å få slukket innvendig. Så langt vi vet, har det gått bra med alle, men det har nok vært en skremmende opplevelse for de som var i huset, fortsatte Hansen.

Han trodde ikke brannen hadde noe med det kraftige tordenværet natt til søndag å gjøre.

— Det virker ikke å ha noe med det å gjøre, uten at jeg kan garantere det her og nå, avsluttet han.

Våknet av brannalarmen

Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, startet brannen i utleiedelen av huset. Det var ingen til stede i den delen av huset da flammene oppsto.

De øvrige beboerne våknet av brannalarmen, og det ble ingen personskader. I tillegg til brannskadene i utleiedelen, ble det røykskader i hele huset.

Mange branner på Agder

Natt til søndag har det vært brann flere steder på Sørlandet. Husbrannen i Marnardal var den første, den neste var en husbrann på Fidjetoppen i Kristiansandsom ble meldt inn klokka 01.02. Så fulgte en brann på Ramsland i Lindesnes klokka 01.49, en brann i en transformator i Mandal klokka 02.37, et branntilløp ved Jørgenstad i Lindesnes klokka 03.23 der huseier klarte slukke selv og endelig en brann i Gråsteinsveien i Flekkefjord klokka 04.25. Den nyeste husbrannen ble meldt inn 11.11 søndag formiddag, og var i Vrengen i Arendal.