Er du klar for sushi?

— Sushi er ikke førstevalget mitt når det gjelder fisk. Jeg har aldri likt fisk, men kommer meg. I Japan tilbredes fisk på mange måter. Men japanere forventer at en spiser opp det en får. Heldigvis er jeg veldig glad i ris og grønnsaker.

Men du må forklare hvorfor du lærer å like fisk?

— Jeg blir utvekslingsstudent i ett år. Hvor i Japan jeg skal gå på skole vet jeg fortsatt ikke. Men Japan blir det og jeg gleder meg veldig.

Hvorfor Japan?

— Jeg har aldri reist utenfor Europa. Jeg liker annerledes opplevelser og fikk til å reise til et helt nytt sted med en helt annen kultur. Så har jeg studert japansk i fem år, via internett. Interessen fikk jeg som 12-åring etter å ha sett en japansk film. Jeg så etter hvert flere filmer og begynte også å se på japanske tegneserier.

Snakker du flytende japansk nå da?

— Ikke helt kanskje. Men jeg synger en del japanske sanger for å trene på uttalen. Skiftlig sliter jeg litt med. De japanske tegnene er litt vanskelige.

Synger du japansk for andre?

— Ja, jeg liker å synge. I juni skal jeg synge på japansk i forbindelse med en kulturskolekonsert.

Hva skal du bli?

— Da jeg var liten ville jeg bli advokat. Nå vet jeg faktisk ikke helt. Jeg skal gå tredjeåret på Møglestu, så får vi se. Jeg har lyst til å jobbe med kunst. Jeg tegner hele tiden. Har alltid gjort det. Tror jeg har lyst til å lage tegneserier.

På japansk?

— Får se litt hvor jeg havner etter hvert. Men jeg er klar for verden, for å si det sånn.

Du er modig?

— Noen sier det.

Hva er du dårlig til?

— Håndarbeid, slik som sying, strikking og jeg er heller ikke god til å lage mat.

Ditt beste barndomsminne?

— Hytteturene til Lindesnes sammen med familien.

Hva gruer du deg mest til i Japan?

— At det blir vanskelig å leve opp til den japanske folkeskikken. Japanerne har ekstrem god disiplin. Jeg må være veldig høflig både på skolen og hos familien jeg skal bo hos.

Se Astri Tønnessen synge på japansk i videoen øverst i saken.