OSLO/KRISTIANSAND: Den 65 år gamle mannen fra Sørlandet ble fredag varetektsfengslet i fire uker, med brev— og besøksforbud og delvis isolasjon. Saken etterforskes videre av Kripos, som foreløpig er svært tilbakeholdne med opplysninger.

— Etterforskningen er ikke ferdig, så vi avventer å si noe mer, sier kommunikasjonsrådgiver Leiv-Rune Gully i Kripos til Fædrelandsvennen onsdag ettermiddag.

Ukjent mengde

65-åringen ble pågrepet i Kristiansand onsdag i forrige uke, etter at politiet beslagla en større mengde hasj i en leilighet han disponerer. Sørlendingen, som har jobbet som skipper, skal ha forklart at han oppbevarte stoffet for noen andre. Han skal også ha forklart at han hadde en anelse om at det var narkotika han oppbevarte.

65-åringens forsvarer, Christian Wiig, ønsker ikke å si hvor mye hasj som ble funnet i 65-åringens leilighet.

— Jeg har ikke så lyst til å si noe særlig om det, ettersom det er så mye hysj hysj fra politiets side. Jeg antar at saken dreier seg om mer enn 80 kilo hasj totalt, men det var ikke så mye som ble funnet i leiligheten, sier Wiig.

65-åringen er siktet etter 3. ledd i straffelovens paragraf 162. For å bli siktet etter denne bestemmelsen må man normalt være i besittelse av minst 80 kilo hasj.— Min klient skal avhøres i Kripos' lokaler tirsdag i neste uke. Jeg antar at jeg da får mer informasjon om hva saken dreier seg om, sier Wiig.

25-åring fengslet

65-åringen fra Sørlandet er ikke den eneste som er siktet i forbindelse med hasjbeslaget som ble gjort i leiligheten han disponerer. En 25-åring fra Hordaland, som skal ha fungert som et bindeledd mellom 65-åringen og en annen person, sitter også varetektsfengslet for fire uker.

Det er uklart om det er noen forbindelse mellom denne saken og smuglersaken i Ålbæk, hvor en 49-åring fra Arendal ble skutt og drept av politiet forrige søndag.

— Jeg har spurt politiet om det er en forbindelse, men har ikke fått noe svar, sier Wiig.

Styrt av Kripos

Kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt opplyser til Fædrelandsvennen at han kjenner til saken, men ikke detaljene.

— Vi har fått noe informasjon fra Kripos, men dette er ikke noe vi er direkte involvert i, sier Pedersen.

65-åringen ble pågrepet da han var i ferd med å ta ferja fra Kristiansand til Hirtshals. Kontorsjef Helge Breilid i tollvesenet ønsker ikke å svare på om de bisto Kripos i pågripelsen.

— Ingen kommentar er alt jeg har å si om denne saken, sier Breilid.