KRISTIANSAND: – Vi er veldig takknemlige for at ingen ble skadet og at dette gikk fint. Jeg vil ikke engang tenke på hvor ille det kunne gått, sier Geir Gjermundnes, styreleder i Frøylandsgårdens sameie.

Torsdag formiddag opplevde Helene Olsen Paulsen (20) og kjæresten Svein Hansen at det plutselig smalt foran henne. Biter av murpussen øverst i bygget hadde falt ned i gata foran henne. Helt fra toppen av Frøylandsgården, på hjørnet av Markens gate og Henrik Wergelandsgate, har murpussen deiset ned ti meter. De største bitene var på rundt en halv kilo.

– Det har kommet korrosjon mellom betong og jern. Dermed løsnet stykker helt oppe på taket, sier Gjermundnes.

Vanskelig å forutse

SPERRET AV: Politiet sperret av området rundt Markens is og godteri i Frøylandsgården umiddelbart etter at murpussen raste ned.

Han mener det var umulig å forutse at murpussen var i så dårlig forfatning.– Selv om det er et gammelt bygg er det fryktelig vanskelig å forutse. Det som har skjedd er alvorlig, sier han.

Han har samarbeidet tett med politiet, kommunen og et murerfirma for å sikre rasstedet. Politiet sperret av stedet, og murere jobber nå med å utbedre skadene.

– Murerne fant flere sprekker og fjernet alt som er løst. Vi skal opp igjen på ei befaring i kveld for å bekrefte at alt er i orden, sier Gjermundnes.

– Reagerte forbilledlig

Operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt laster ikke gårdeierne for hendelsen.

– Dette kunne ikke forutses og ingen kan lastes for uaktsomhet. Gårdeierne reagerte raskt og handlet forbilledlig. Saken er lukket fra politiets side, forklarer Andersen.

De første meldingene tydet på at ei kvinne hadde blitt truffet av murpussen. Det medfører ikke riktighet.

– Trolig er det bare et vitne som har observert feil. Vi har ikke fått henvendelser fra noen som har pådratt seg skader, sier operasjonslederen.