KRISTIANSAND: — Jeg er glad for at det ser ut som ingen biler er truffet av steinene, sier Oftedal til Fædrelandsvennen.

Ved 11-tiden torsdag formiddag mottok politiet flere meldinger om stein og grus i veibanen på E 18 og Fv1 fra Oddernestunnelen og opp Torridalsveien i Kristiansand.

Fikk mange meldinger

— Vegtrafikksentralen er varslet. Vi har fått veldig, veldig mange meldinger om dette, sa operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt.

Det ble raskt klart at en lastebil hadde mistet deler av lasten sin.

— Det er snakk om til dels store steiner og en del grus. Lastebilen fortsatte oppover Torridalsveien, og politiet forsøker å få stoppet den, sa trafikkoperatør Arne Kleiv ved Vegtrafikksentralen.

Stoppet etter Sødal

Synderen var en lastebilsjåfør fra Leif Hodnemyr transport. Han hadde lastet masse på Tangen i Kristiansand, og satt kursen gjennom byen og videre nordover.

Sjåfør Egil Oftedal merket ikke at noe var galt før han hadde passert Sødal. Da lå det grus og steiner strødd i en strekning på seks kilometer ned mot E 18.— Jeg så i speilet at det falt av stein, stoppet og gikk ut. Da så jeg at hele baklemmen var falt ned på tilhengeren, sier Oftedal.

Han mener han ikke kan ha glemt å heve lemmen. I så fall hadde han fått beskjed om dette under lasting.

Vil vurdere reaksjon

Operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt forteller at det blir skrevet en politirapport etter uhellet.

— Så vil en jurist avgjøre om det blir noen reaksjon, sier Stausland.

Vakthavende i Statens vegvesen rykket ut for å rydde opp på veien, men det skal ikke ha skapt store trafikale problemer.