Arkitekten har arbeidet med å tilpasse hytta på Lyngholmen i Lillesand til terrenget. Foto: Lund Hagem Arkitekter
Hytta til Dag Rasmussen består hovedsakelig av betong, tre og glass. Foto: Lund Hagem Arkitekter
Rasmussens hytte, som ligger på Lyngholmen i Lillesand, får i november heder og ære for god arkitektur og bruken av betong. Foto: Lund Hagem Arkitekter

Se bildeserie øverst i artikkelen!

LILLESAND: — Vi ønsket å lage ei hytte som lå spent mellom fjellrabbene, ei hytte som var tilpasset terrenget.

Det sier Svein Lund. Han er daglig leder for Lund Hagem Arkitekter. Firmaet har tegnet Dag Rasmussens hytte på Lyngholmen i Lillesand, som sto ferdig sommeren 2012. ## Hyller betongarbeidet

Hytta, som delvis er konstruert av betong, vil senere i november få heder og ære i forbindelse med at Norsk Betongforening deler ut en arkitekturpris, Betongtavlen 2013. Prisen hyller årets beste betongarbeid. Det skriver klikk.no. Hovedprisen går til en rasteplass i Selvika i Havøysund i Finnmark, mens hytta til Rasmussen og et annet prosjekt vil få hederlig omtale under prisutdelingen.

Fullisolert tak av betong

Ifølge juryen svever taket på hytta nærmest over hele byggevolumet som en dekkende vinge i flott samspill med omkringliggende svaberg, refererer klikk.no.

— Det er et enkelt betongtak. Det er fullisolert, samtidig som det er tynt. Taket er et bærende element. Ellers består hytta av trevegger og glass. Hytta ligger lavt i forhold til kollene rundt den, forteller Lund, som synes det er hyggelig at arkitektarbeidet blir lagt merke til.

Dag Rasmussen, administrerende direktør for Rasmussengruppen, ønsker ikke å kommentere hyttesaken.