ARENDAL : 29-åringen gjøv løs på sin kamerat en augustkveld i fjor. Kameraten ble slått med knyttet hånd mot hodet. Deretter satte 29-åringen kneet sitt mot magen til kompisen og slo ham i magen. Dette slaget utløste en omfattende skade på milten. Skaden var så omfattende at det ifølge dommen bare var en rask, medisinsk behandling som førte til at mannen ikke døde av skadene han fikk.

I tingretten ble 29-åringen dømt til ni måneders fengsel, derav to måneder betinget. I tillegg måtte han betale 60.000 kroner i oppreisningserstatning til offeret. Domfelte anket fordi han mente straffen var for streng.

Aktor, politiadvokat Leif Aleksandersen, ba lagmannsretten om å vurdere skjerpet lovanvendelsen, slik at 29-åringen ikke ble dømt for legemsfornærmelse, som i tingretten, men for legemsbeskadigelse. Aktor mente straffen burde vært ett år og seks måneders fengsel.

Lagmannsretten har vurdert voldsutøvelsen slik at den faller inn under en enda strengere bestemmelse enn den aktor til slutt endte opp med skulle være dekkende. Dermed ble straffen fengsel i to år, derav ett år betinget. I tillegg kommer oppreisningserstatningen.

Politiadvokat Leif Aleksandersen. Foto: Hallgeir Oftedal