Sara Hjellup får her en god klem av pappa Håkon Hjellup etter målgang under svømmekonkurransen. Foto: Espen Sand
Kathrine Osnes Olsen og Kenneth Rafaelsen i Mandal Svømmeklubb tok tiden på de 37 deltakerne under Sjøsandssvømmingen. Foto: Espen Sand
svømming04.jpg Foto: Espen Sand
svømming06.jpg Foto: Espen Sand
svømming07.jpg Foto: Espen Sand
svømming08.jpg Foto: Espen Sand

MANDAL: — Det var et greit løp under gode forhold, uten så mye strømninger og bølger, sa Bernt Marcus Seyffarth etter løpet.

Familien Seyffath er nemlig en skikkelig svømmefamilie. Aller deiligst var det å kunne slå broren Tord Eirik.

Vant mot broren

— Han slo meg for to år siden. I dag ledet jeg på han tidlig før han tok meg igjen. Mot slutten hadde jeg mest krefter og vant. Det var deilig, smiler Bernt Marcus, som svømte strekningen fra piren på Sjøsanden og inn til starten av Hobdeheia på den andre siden av stranda. De rundt 800 meterne svømte han på 9 minutter og 18 sekunder.

Søsteren Hanne Christine ville ikke være dårligere. Hun hadde egentlig låst badehetta i skapet for godt for vel ett år siden, men ble overtalt av sin mor til å stille på startstreken. Det angrer hun neppe på i dag, etter at hun vant kvinneklassen på 10 minutter og 45 sekunder.

Hadde lagt opp

— I starten var det kaldt, men det var skikkelig gøy når jeg først kom i gang. Da jeg kom i mål så skjønte jeg ikke at jeg var først. Det var overraskende ettersom jeg har lagt opp og ikke fått trent ordentlig på lenge, sa Hanne Christine Seyffarth.

Under årets konkurranse deltok 37 svømmere. De fleste fra mandalsområdet, men også turister og 12 svømmere fra Horten Svømmeklubb hadde meldt seg på denne gangen. Sjøsandssvømmingen i Mandal har tradisjoner som strekker seg helt tilbake til 50-tallet.

Avslutning på Skalldyrfestivalen

— Svømmeklubben i Mandal har hatt dette som en lang tradisjon. Under tidligere år ble svømmingen arrangert i juli, men etter at Skalldyrfestivalen startet fant vi ut at det var en fin anledning til å ha Sjøsandssvømmingen. Vannet er også varmere i august, og denne konkurransen marker avslutningen på festivalen, sier Unni Nodeland fra Mandal Svømmeklubb.

Svømmeklubben målte vanntemperaturen på Sjøsanden til 17,5 grader i går morges.