SØGNE: — Er det virkelig plass til å lage mat i den lille vogna?

— Jada. Jeg lager en del ferdig på forhånd, og i helgene er vi faktisk to stykker som skal jobbe der. Det er nok plass.

— Du er opprinnelig utdannet økonom, hvorfor jobber du ikke som det?

— Jeg jobbet i et importfirma i mitt hjemland, Thailand, men gikk lei. Jeg ønsket å starte en spa-salong, og tok utdannelse i massasje.

— Så traff du mannen din, som er fra Søgne?

— Ja, det snudde opp ned på alt. Vi møttes gjennom en venninne av meg i Oslo, og nå har jeg bodd fem år i Søgne.

— Var overgangen til Norge stor?

— Ja! Det tok minst to år før jeg fikk varmen i meg. Det hjalp da svigermor strikket raggsokker til meg, jeg gikk med to par utenpå hverandre. Jeg trives godt i Søgne, folk her er veldig hjelpsomme.

— Du er negledesigner også?

— Stemmer, jeg ble ferdig i 2011, og har drevet en liten salong her hjemme, i kombinasjon med massasje. Før det jobbet jeg på Renates salong i to år.

— Men det er matlaging som er din lidenskap?

— Jeg synes det er spennende å lage nye retter, og prøve ut nye smaker. Jeg henter inspirasjon fra Youtube, blant annet, og eksperimenterer hjemme på kjøkkenet. I Thailand jobbet jeg på et kjøkken på en videregående skole, med 600 elever.

— Det blir i litt mindre skala nå?

— Jeg har lenge hatt lyst til å starte noe for meg selv. Her i Søgne har jeg drevet med catering i et par år, holdt matkurs og stått på Tangvall og solgt thaimat før jul og på sommerfesten. Mange har spurt om ikke jeg kan starte opp noe fast, og nå gjør jeg det.

— Nervøs?

— Neida, jeg gleder meg, og er spent på hvordan det går. Det er så dyrt å leie lokaler, men denne vogna er en begynnelse, så får vi se hva som skjer etter hvert. I starten holder jeg åpent tre dager, og skal fortsette å drive salongen.

— Hva karakteriserer det thailandske kjøkken?

— Mye smak, og mye grønnsaker. Vårruller og stekte nudler er populært i Søgne, men jeg lager også wok og suppe.