KRISTIANSAND: Gjennom vinteren er det bygget to nye soverom og en utsiktstribune hos tigerne. For publikum betyr det bedre utsikt til de sibirske tigerne.

Ved 10-tiden fredag morgen fikk tigerparet Ryeka og Ulysses endelig lov til å komme ut. Det samme gjorde sønnen Rex.

Se tigerne slippe ut i videoen øverst i saken!

— Vi har bygd to nye soverom og på toppen av disse har vi laget en tribune med glassvegg, slik at folk kan sitte under tak for å se på tigerne. Man slipper da sprinkler. Det blir en litt ny opplevelse å se tigrene, sier leder for "Afrika" i Dyreparken, Hans-Petter Westnes, til Fædrelandsvennen.

Det tok litt tid før de tre tigerne våget seg ut i det store tigerhenget.

— Tigerne er veldig skeptiske. De er store tøffe dyr, men når det er noe nytt, så er de veldig skeptisk. Når de kom nå, så kom de ut en ny inngang. Bare det gjorde at de var litt føre var, sier Westnes.

Nykommer i eget bur

For fem uker siden kom tigeren Bonya til Dyreparken. Nykomlingen er nettopp ferdig karantenetiden og er ikke satt sammen med de andre tigerne.

Da de tre andre tigerne ble sluppet ut, ble Bonya satt ut i det lille tigerområdet for aller første gang.— Den er nettopp ferdig med karantenen. Når vi får sluppet de andre tigrene ut i det store anlegget, så skal vi denne tigeren ut i det lille uteburet slik at den blir tilgjengelig for folk i påska, sier Westnes.

Møt Bonya i videoklippet!

Den første turen ut i norsk natur ble ikke bare hyggelig for Bonya.

— Bonya var ganske forsiktig og det er veldig forståelig. Det er helt nytt og hun har vært inne i fem uker og sett snø på lenge. Hun fikk kjent litt på strømmen og det er hun ikke vant med fra den dyreparken hun kom fra tidligere. Det er første gang hun fikk kjenne på den og det er skikkelig ubehagelig, sier dyrepasser Hilde Strædet i Dyreparken, til Fædrelandsvennen.

tig-1.jpg Foto: Vegard Nekstad
tig-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
tig-3.jpg Foto: Vegard Nekstad