KRISTIANSAND: Løsningen ble klar onsdag formiddag og ble presentert for formannskapet en times tid senere.

— Jeg blir rørt og takker min skaper for at det finnes slike mennesker, sa Dag Vige til de andre politikerne da han fortalte om løsningen.

Filadelfia har ifølge Dag Vige fire tomme leiligheter i kvartalet de eier i Kvadraturen. Dette skal rives på sikt, men skal inntil videre være husrom for tiggerne. Ifølge Vige jobbet Filadelfia onsdag formiddag med å gjøre lokalene klare.

Streng kulde

Tiggerne har i vinter sovet ute i streng kulde og vind. To av tiggerne skal de siste dagene ha blitt syke etter å ha sovet ute.

— Vi klarer ikke å sove. Kulda holder oss våken hele natta. Man dupper av i noen få minutter før man våker igjen og kjenner at det verker i hele kroppen, sa Ionut-Alexandru Duroi (26) til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Dag Vige fortalte i formannskapet at han hadde fått en rekke henvendelser etter at han tirsdag kveld gikk bredt ut og bad om hjelp.

Telt fra speideren som skulle varmes opp med ved, var blant løsningene som ble vurdert.

— Jeg valgte denne løsningen fordi det var den beste, sier Dag Vige til Fædrelandsvennen.

Vraket eget løsning

Helse- og sosialdirektør i Kristiansand, Lars Dahlen, sa i formannskapsmøtet at kommunen også hadde klart å skaffe husrom til tiggerne. Men han mener det er en bedre løsning at frivillige gir et slikt tilbud.

— Dette er ikke en kommunal oppgave, så denne løsningen er absolutt den beste, sa Lars Dahlen.