VENNESLA: — Jeg er den eneste i mitt parti, og blant få politikere i kommunen, som fortsatt bryr seg om denne saken. Jeg synes det er for galt at ekteparet Heiseldal fortsatt må vente på avklaring om hva som skjer med tomta deres, og vi har et ansvar overfor dem som politikere, sier Geir Wehus til Fædrelandsvennen.

Tomtesaken handler egentlig om tre tomter, der ekteparet Heiseldal eier og bor på den ene, husmorlaget eier Husmorhuset og Agderbygg nå eier den tredje tomta, etter en avtale med kommunen. Byggfirmaet Lindhus har opsjon på kjøp av de to førstnevnte til markedspris.

Tomta omtales som den siste indrefileten i Vennesla sentrum.

— Det har vært store diskusjoner om denne saken, og de fleste ønsker at jeg ikke tar dette opp. Mange mener at vi er ferdige med saken nå som en av tomtene er solgt til Agderbygg. Men vi er ikke ferdige, og situasjonen er ikke riktig. Vi må ordne opp, sier Wehus.

Ønsker svar

I en interpellasjon til kommunestyret på torsdag, skriver Wehus:

«Dette har vært en politisk brannfakkel med store diskusjoner i partiene. Nå ser det ut som det er en positiv utvikling i saken. Slik det kan se ut nå, så vil Lindhus bygge på tomta til Heiseldal og Husmorhuset. Og alle involverte kan komme ut av denne saken som vinnere.Er det politisk viljetil å utvikle de to tomtene samtgjennomføre en rask saksbehandling slik at Heiseldal, som har levd med en uvisshet og utrygghet i ni år, kan se en ende på denne saken?»

Wehus sier at Lindhus har konkrete planer for tomta de har opsjon på, og at de snart vil ta kontakt med kommunen for å presentere sine planer.

— De ønsker politiske signaler på å gå i gang, sier han.

Gruppeleder og varaordfører Berit Kittelsen (Ap) sier til Fædrelandsvennen at hun går god for interpellasjonen fra Wehus.

— Slik jeg ser dette er det ikke en kontroversiell uttalelse. Tomtene er eid av Heiseldal og husmorlaget, og vi må begynne å se på saken dersom Lindhus kjøper og sender inn planer, sier hun.

Kritisk

Wehus mener imidlertid at politikerne er altfor passive.

— Jeg synes det er rart at jeg som fersk i Vennesla-politikken må fronte denne saken når det er så mange andre flinke og mer profilerte folk som burde gjøre det, sier han.

Wehus sier at konkrete planer fra Lindhus først må på bordet, men at politikerne gjerne kan prøve å fremskynde prosessen.

— Vi må gå inn i forhandlinger med Lindhus og Heiseldal, og vise litt av den samme kreativiteten som da vi solgte til Agderbygg.

Helge Heiseldal sier til Fædrelandsvennen at han håper at utbyggingen snart kan komme i gang.

— Vi føler at den jevne venndøl støtter oss i dette, sier Heiseldal, som selv flytter inn i en leilighet på tomta dersom Lindhus får bygge leilighetskompleks.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra Lindhus.