PÅSKEMORGEN: Jon Andreas Lauvland hadde søndag byens flotteste talerstol. Foto: Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND: I over 100 år har Ynglingeforeningen invitert til friluftsgudstjeneste i Baneheia 1. påskedags morgen. I år hadde nærmere 150 tatt turen opp til utkikkspunktet ved den gamle brannposten.

– Tidligere var vi samlet på Drageknatten et par steinkast unna, men her ved brannposten er det litt bedre plass og enklere å ta seg opp. Skjønt akkurat i år var det uvanlig mye snø og litt glatt for dem som er dårlige til beins, sier Harald Andersen.

POPULÆRT: Nærmere 150 personer deltok påskemorgen på Ynglingeforeningen tradisjonsrike arrangement i Baneheia. Foto: Torbjørn Witzøe

Han spiller selv i Ynglingeforeningens Musikkorps og har deltatt på det tradisjonsrike påskemorgenarrangementet siden tidlig på 70-tallet. I år var de seks musikkanter av det til vanlig 30 manns store korpset, på plass i Baneheia. Blåserne som i år deltok var foruten Harald Andersen; Øistein Nilsen, Arvid Moen, Håkon Kiledal, Tor Pedersen og Per Ole Lindhjem.Jon Andreas Lauvland holdt andakten. Han la vekt på at påsken ikke handler om å markere en historisk begivenhet, men å feire Jesu nærvær i dag.