André Olaisen (t.v) og Sivert Vatnedal. Foto: Espen Sand
mattevinnere001.jpg Foto: Espen Sand

— Jeg var veldig spent under utdelingen, og det smakte skikkelig godt da jeg ble ropt opp som vinner, forteller Vatnedal.

De tre siste årene har Mandal Rotary satt i gang en stipendkonkurranse i matematikk, i samarbeid med Mandal videregående skole. Organisasjonen ønsker å sette større fokus på realfagene i skolen, og lokket derfor med en hovedpremie på hele 10.000 kroner.

Tirsdag denne uka deltok over 40 elever i konkurransen, der de skulle løse 18 oppgaver på halvannen time. Under den vanskelige testen endte Vatnedal og Olaisen opp med 65 poeng av 90 mulige.

André Olaisen (t.v) og Sivert Vatnedal. Foto: Espen Sand

— Den var vanskelig, men jeg følte det gikk greit. Matte er generelt gøy, mener Olaisen.

Fredag ble vinneren offentliggjort under et arrangement ved skolen. Stortingsrepresentant Åse Michaelsen delte ut mansjettknapper og slipsnål fra Stortinget, mens Ole Guttorm Ihme fra Mandal Rotary delte ut stipendet.

Matematikk-lærer, Stein Aanensen, mener guttene var verdige vinnere.

— Begge er solide representanter for realfagene, som jobber seriøst og målrettet. De er flinke til å holde fokus på det de skal, mener læreren.

Under de siste nasjonale prøvene i matematikk gjorde mandalittene det skarpt. Aanensen forteller at det kun var en av de 427 videregående skolene i Norge, som scoret bedre enn Mandal.