Trykk på videoene til venstre for å få dem opp i stort vindu.

1) Lastebilsjåfør glemte krana

Den mest sette videoen er en leservideo fra Kim André Berner-Johnsen (29) tatt i juni. Han og kameraten var på vei hjem fra jobb da de fikk en lastebil med kran foran seg, like ved Sukkevann i Randesund i Kristiansand. Sjåføren av lastebilen hadde glemt å senke krana helt ned, og dermed gikk det galt når lastebilen kom til gangbroa som ligger på Høvågveien like før rundkjøringen på Rona. — Det sa bare "kabom", sa Berner-Johnsen.

Men det var ikke bare lastebilen med for høy kran som ble klikket på i året som gikk. Også en video av en søppelbil med alt for mye søppel på toppen ble en klikkvinner, men den kommer vi tilbake til på tredjeplass.

2) Overlevde fall på 19,5 meter

En av historiene som absolutt gjorde mest inntrykk i 2013 er historien om Richard Wold (17) som falt 19,5 meter rett i steinhellene på Tangen i mai . Fædrelandsvennen fikk besøke ham på sykehuset og

der fortalte han åpenhjertig sin historie. Han la ikke skjul på at fallet hadde skjedd i forbindelse med at han ønsket å ta seg inn i morens leilighet for å finne noe alkohol. Fædrelandsvennen har i ettertid hatt en rekke saker om Wold. Her er noen av dem:

**– Trodde jeg hadde falt ut av senga

— Jeg tenkte at han var død

- Jeg har fått en ny sjanse i livet mitt

- Disse ungdommene må ha hjelp nå før det skjer ei ny ulykke

Betaler rusavvenning for Richard Wold (17)**

3) Fullstappet søppelbil

Som nevnt tidligere er leservideoer godt stoff.

På tredjeplass over de mest sette videoene i 2013 har vi denne av en søppelbil som i april var alt for fulllastet med...? Ja, du gjettet riktig: Søppel!

Så mye søppel var det at den traff to broer.

4) Acosta som meier ned Wiig

Start er et lag som får mye oppmerksomhet i Fædrelandsvennen, sikkert for mye mener mange. Og det er ikke alltid stoffet vi har på de gule og svarte går like godt. Men en video som absolutt var populær i året som var er en video fra oppgjøret mellom Start og Sarpsborg 08. 1 time, 35 minutter og 32 sekunder ut i opptaket kan man tydelig se at Start-forsvarer Bismark Acosta kommer inn med stor fart og bruker albuen på Martin Wiig, mens ballen er på motsatt banehalvdel.

— Jeg har spilt fotball lenge. Jeg har ikke opplevd noe sånt. Han tar løpefart og slår meg med albuen i magen mens jeg ser en helt annen vei. Ballen var på motsatt side av banen, sa Sarpsborg-spiss Wiig til Fædrelandsvennen etter kampen.Tydelig overfall mente mange, men ble Acosta straffet for dette i ettertid? Nei. Påtalenemnda mente at man ikke kunne danne seg et ordentlig bilde ut fra TV-bildene, og bestemte seg derfor for å henlegge saken .

Men det var ikke bare negative videoer Fædrelandsvennen hadde med Acosta i hans første år på Sørlandet.

Her er videoen da han ble presentert av klubben for første gang . Og her kan du se hvordan det gikk da han av Fædrelandsvennen fikk spørsmålet om navnet på Norges konge .

5) Sprek dame

Video nummer fem er en skikkelig "sterk" video. Den 17 år gamle crossfit-sensasjonen Susanne Svanevik er sterkere enn de fleste, og folk klikket seg mer enn gjerne inn på videoen for å se på henne.

Det er svært imponerende det 17-åringen gjør på videoen, og hun er nok sprekere enn de fleste av oss.

Andre "spreke" videoer finner du her , her og her :

Vår egen "speedo-Jim" er nok langt i fra så sprek som de øvrige, men at han lager godt tv er det liten tvil om. Så derfor benytter vi også anledningen til å anbefale denne .

6) Småbåter ble knust av sementbåt

Video nummer seks viser flere småbåter som blir knust av en stor sementbåt,

og den dro godt med klikk på tross av at det skjedde i Levanger og ikke båthavna i Bertes i Kristiansand. Så er videoen god nok spiller det tydligvis ikke noen stor rolle hvor det skjer. Uansett så er det kanskje på plass med litt faktaopplysninger om Levanger. Dette skriver Wikipedia om byen: Levanger er en by og en kommune i Nord-Trøndelag. Administrasjonssenteret Levanger fikk bystatus i 1997, men har også tidligere hatt slik status med kjøpstadsprivilegium fra 1836 til 1961. Så da vet dere det. Vil dere vite enda mer om Levanger?

7) Kongen av sandkassa

De fleste små gutter sitter vel på et eller annet tidspunkt i en sandkasse nær hjemmet og drømmer om å ha en gravemaskin, men for de fleste av oss er det nærmeste vi kommer en liten gul gravemaskin som vi får i julepresang. Slik er det ikke for William, som i en alder av tre år allerede kan skryte på seg å ha kjørt gravemaskin i flere år.

Det gjør ham kanskje til den tøffeste gutten i sandkassa?

Denne videoen var heller ikke lokal, men ble hentet fra vår samarbeidsavis BT. Men vi har også hatt lokale videoinnslag av gutter som kjører oppsiktsvekkende doninger. Bare ta en titt på denne

Vi har også denne og denne .

Akkurat det siste påfunnet var nok ikke særlig lurt. Up-sjefen var i hvert fall ikke blid .

8) Gammel gjørmevideo

Svalandsgubben er et kjent og tradisjonsrikt løp på Sørlandet, og det blir ofte en våt og gjørmete opplevelse for sprekingene som deltar.

Før årets løp bestemte vi oss derfor for å hente frem et to år gammel videoklipp som viser hvordan det gikk da løperne den gangen forsøkte å forsere det største gjørmehullet. Det ble en suksess. Vi stilte oss opp påsamme plass i år også .

Og her finner du tekstsaken om årets løp.

9) Banning på TV

Siv Kristin Sællmann ble nektet å bruke kors på TV . Det vekket stor oppmerksomhet, og harme hos til vanlig sindige sørlendinger. En annen ting som vekket oppmerksomhet i året som gikk var et innslag om et drap i TV 2 Nyhetenes kveldssending skjærtorsdag.

Cirka midt i innslaget var det flere som nok hørte ett lite ord fra journalisten som ikke skulle være med i innslaget.

— Reporteren har lest feil inn, og feil versjon ble liggende på saken, sa Sveinung Habbestad, kveldsredaktør i TV2 til Aftenbladet.

10) Verdensrekord

Verdensrekord for fritt-fall i livbåter er nok av de mer ukjente verdensrekordene man kan inneha, men at det blir godt tv av sånt er det ikke tvil om. Arendalsselskapet Norsafe er et av verdens største selskap innen produksjon av livbåter og livreddersystemer for offshore-sektoren.

Selskapet har vært innehaver av flere verdensrekorder for fritt-fall livbåter opp igjennom, og i september tok de på ny verdensrekorden tilbake etter et fall på 66,8 meter. Hastigheten da den nye livbåten traff vannflaten? Småpene 115 km/t.

gravemaskin.jpg