KRISTIANSAND: — Det er åpenbart at det har skjedd en glipp i overtakelsen, noe jeg beklager, sier konserndirektør Trond Evald Hansen i Friskhuset AS.

Fædrelandsvennen har i det siste mottatt flere tips om usikkerhet i forbindelse med salget av treningssenteret Spenst Sør Arena. De ansatte fikk fredag en e-post fra de tidligere eierne som informerte om at de ikke lengre hadde noe med Spenst å gjøre.

Flere kilder forteller at de etter dette ikke har fått kontakt med de tidligere eierne, og heller ikke visste hvem som var daglig leder, eller om lønn og feriepenger ville bli utbetalt.

Senteret har holdt åpent som normalt, og Friskhuset bekrefter at de har kjøpt Spenst.

Beholder jobben

— Friskhuset har hatt en avtale med en person om å fungere som daglig leder inntil vi får ansatt en ny ledergruppe på treningssenteret. Her har noe gått galt, og jeg beklager at de ansatte opplever usikkerhet om deres egne ansettelsesforhold og så videre, kommenterer Hansen.

Han har nå vært i kontakt med flere ansatte ved senteret, og forsikrer om at alle vil beholde jobben. Friskhuset AS kjøper i disse dager flere sentre over hele landet, og målet i Kristiansand er å videreutvikle deres konsept innen trening, bedriftshelse, fysioterapi og ernæring.

— Lønninger og feriepenger og andre personalgoder føres videre slik de har eksistert. Jeg reiser selv til Kristiansand i morgen sammen med en annen ressursperson i Friskhusetkjeden for å informere og gjøre de ansatte trygge samt legge en strategi med dem om hvem som gjør hva, understreker konsernsjefen.

Hemmelig pris

— Før man gjør en investering bruker man mye tid på å gå gjennom regnskapstall og denne prosessen kan ta tid. Det er vanskelig å informere noen om et eventuelt salg før det er sikkert, for en vil ikke skape usikkerhet, sier Patrik Egeland i Herkules Capital som har forhandlet fram avtalen for Friskhuset.

Han vil ikke kommentere prisen.

Spenst Sør Arena har vært en del av den nasjonale kjeden Spenst, som med 35 treningssentre er den tredje største kjeden med treningssentre i Norge.

Onsdag var ikke kjedesjef Eirin Stuhaug Bolle informert om at salget var gjennomført.

Lisens

— Vi visste de var interessert i å finne en løsning for senteret. De har hatt en lisensavtale og må følge normale juridiske prosedyrer, sier Stuhaug.

Hun opplyser at de tidligere eierne har vært ryddige i prosessen i forhold til dem.

Fædrelandsvennen har ikke klart å komme i kontakt med de tidligere eierne. Senteret har tidligere vært drevet som Go Treningssenter og Oxygo.