SPOR: Disse sporene fant elevene like ved sykkelstien i Gangdalen. Foto: Lars Hoen
LØP VIDERE: Nina Vegusdal (15), Kristine Koekebakker Mala (14) og Linne Sorthe (14) peker og viser hvor dyret løp etter å ha passert foran dem på vei til skolen. Foto: Lars Hoen
SPOR: Slik ser sporene over sykkelstien ut. Foto: Lars Hoen
torridalsulven 4.jpg Foto: Lars Hoen
ULV: - Det var en ulv, sier Benedikte Drivdal, Janne Weisser, (ukjent gutt) Kristina Bakke, Linn Mosby, Ida Ellseth, Nina Vegusdal, Benedicte Tallaksen, Kristine Koekebakker Mala og Ali Tarek. Foto: Lars Hoen
PASSERTE VED SIDEN: Lærer Marianne Hellenes snudde seg da elevene hylte. Da passerte det store dyret en meter ved siden av henne. Foto: Lars Hoen
SPOR: På vei ned til bekken, slik Nina Vegusdal (15), Kristine Koekebakker Mala (14) og Linne Sorthe (14) beskrev, fant Fædrelandsvennen dette sporet i gjørma ved vannet. Foto: Lars Hoen
SISTE SPOR: Her ved åpningen av gjerdet fant elevene det siste sporet etter dyret som gikk gjennom skolegården, og forsvant ut i det populære turterrenget i Torridal.
STORT TRYNE: - Her passerte ulven. Den hadde et stort tryne og gikk rett fram som i transe uten å se seg til siden eller søke kontakt, forteller lærere og elever ved Torridal ungdomsskole.

KRISTIANSAND: Det forteller lærer Marianne Hellenes som var på vei over skolegården, tre minutter før det ringte inn til første time på Torridal ungdomsskole klokken 08.30 onsdag morgen.

— Blodet frøys til is. Det var en ulv. Den strøyk forbi rett ved siden av meg, forteller hun.

Løp forbi elevene

Da hadde ulven krysset Setesdalsveien ved busskuret på andre siden av riksveien ved skolen. Og passert et ti-talls elever som var på vei til første time.

De er ikke i tvil om hva de har sett. Det var ingen hund.

— Den var helt lik ulvene i Dyreparken, bare litt større, sier Kristina Bakke (14) som så den.

— Og det var ingen huskey. En hund er ikke så stor, sier Linn Mosby (14).

— Den hadde ikke øyekontakt med noen, den løp bare rett fram, forteller Ida Ellseth (14).

— Nesten som i transe, sier Benedicte Tallaksen (14).

— Jeg så den bare såvidt fra bussen og trodde det var en hund. Men da jeg fikk høre at det var en ulv, ble jeg livredd, sier Ali Tarek (14) med et ertende smil til jentene.

Løp langs skolen

— Så løp den videre opp mot skolen. Vi ropte til Marianne at den kom bak henne, forteller Nina Vegusdal, som hadde sett den ti minutt tidligere på vei til skolen.

Etter å ha passert rett forbi Marianne Hellenes, kom den rett mot fagarbeider Benedikte Drivdal, som akkurat var kommet ut av bilen ved inngangsdøren til skolen.

— Den passerte en meter unna meg. Jeg så rett inn i det store trynet. Den var så stor. Den så ikke på noen, den bare løp rett forbi. Den løp i et kjør, forteller Drivdal.

Deretter rundet ulven skolen. Det siste sporet Fædrelandsvennen finner er ved en åpning i gjerdet rundt skolen, der det populære turterrenget i Torridal begynner.

Så den på vei til skolen

Nina Vegusdal (15), Kristine Koekebakker Mala (14) og Linne Sorthe (14) møtte dyret i Gangdalen på vei til skolen.

— Vi var på sykkelstien på vei ned til Gangdalen da vi så den på jordet, forteller de, og forklarer hvordan dyret kom opp fra området ved bekken, gjorde en sving over jordet, krysset sykkelstien og forsvant til skogs.

— Den gikk over omtrent her, forteller Line Sorthe og ser ned.

— Er ikke det sporene etter den? spør Nina Vegusdal og peker på spor-stripen over asfalten.

— Den må ha vært søkk våt. Da har den kanskje vært i bekken der nede, sier Kristine Koekebakker Mala og peker.

Ti minutter senere dukket det store dyret opp ved Torridal ungdomsskole.