FARSUND: — Pleier slått til i ansiktet og fikk brillene vridd av beboer under stell, er et av eksemplene fra avviksrapportene fra skjermet enhet på Listaheimen som Farsund Avis har fått innsyn i.

Andre eksempler inkluderer er beboer som uprovosert slo til en annen beboer og deretter klorte betjeningen som kom til. I de fleste av de 58 tilfellene, som skjedde mellom 3. september og 2. mars, foreslås økt bemanning som løsning.

— Akkurat nå har vi litt tøffere tider igjen med litt mer utfordrende beboere, men det er veldig personavhengig og svinger hele tiden. Men vi har jobbet med dette i ett år allerede og gjort en del tiltak i dialog med tillitsvalgtapparatet, verneombud og hovedverneombud. Og vi har kontinuerlig fokus på disse problemstillingene, sier enhetsleder Arvid Lillejord til Farsund Avis.

Det meldes også om flere tilfeller av medisinavvik og en beboer som vasset i urin etter å ha tisset på store deler av rommet, men kommunalsjef Anne Margrethe Tjøtta Johnsen sier at det ikke er noe som tyder på at det er mer urolig på Listaheimen enn andre enheter. Fylkesmannen har reist tilsynssak og bedt kommunen komme med en skriftlig redegjørelse om forholdene innen 1. juni.