KLART: Noen fiskere har allerede begynt å bruke det nye bryggeanlegget på Kokkenes. Om kort tid vil også båteierne kunne ta den i bruk. Foto: Hans Jacob Brekke

LILLESAND: 65 personer har takket ja til båtplass i den nye småbåthavna på Kokkenes. Kokkenes Utvikling AS venter nå på signerte kontrakter fra båteierne, før bryggene kan tas i bruk.

— Anlegget er nå så godt som klart. Det gjenstår bare litt finjustering av båtplassbredder, nummerering av plasser og montering av noen ekstra strømstolper, forteller daglig leder Kristian Råmunddal i Kokkenes Utvikling.

Tilbud til lokale

Lillesandere på den kommunale ventelista for båtplass fikk først tilbud om å kjøpe seg inn i anlegget.

Inngangsbilletten var imidlertid dyrere enn mange hadde forventet. De billigste båtplassene, på 220 centimeter, koster 66.000 kroner i engangsinnskudd. Deretter stiger innskuddsprisen proporsjonalt med antall breddemeter, helt opp til 141.000 kroner i innskudd for 470 centimeters båtplass. Innskuddet blir tilbakebetalt når man vil gi fra seg bryggeplassen.

I tillegg til engangsinnskuddet må båteierne betale 2000 kroner per netto breddemeter i årlig leie av båtplassen sin.

Mange viste seg imidlertid villige til å bla opp for en båtplass sentralt i Lillesand.

Fjerner 10 prosent

Av de 65 som nå har takket ja til plass, er omtrent 50 fra den kommunale ventelista. Noe som tilsier at lista, som i dag inneholder om lag 500 navn, kuttes med 10 prosent.

— Navnene blir fjernet fra lista, så snart de signerte kontraktene er returnert. Dette er jo gledelig for alle lillesandere som ønsker båtplass i kommunen, sier Råmunddal.

Den daglige lederen forteller imidlertid at fem av dem som har fått tilsendt kontrakt har trukket seg, og han forventer at noen flere også vil gjøre det før fristen går ut 20. mai.

- Over all forventning

Likevel er selskapet overveldet over responsen.

— Vi synes dette har gått over all forventning. Det ser ut til at vi får fylt hele anlegget før sommeren, sier Råmunddal.