ARENDAL: Det var i fjor sommer at den tiltalte 45-åringen sendte tre tekstmeldinger på mobiltelefonen til en bekjent. Meldingene ble oppfattet som skremmende og krenkende.

I en av meldingene sto det følgende:

"E har 17000 måter å gjøre livet ditt til et sant helvete! D vil gi meg mye mer glede å se deg knust!"

"E har 17000 måter å gjøre livet ditt til et sant helvete! D vil gi meg mye mer glede å se deg knust!"

Tiltalte erklærte seg i Aust-Agder tingrett ikke skyldig i å ha sendt disse meldingene. Han hevdet å ikke ha noen kjennskap til meldingene og mente at andre må ha sendt dem fra hans telefon.

Skjelte ut butikkansatt

I oktober var tiltalte innom en Kiwi-butikk og uttalte "Jeg kunne drept dere" til en ansatt i butikken. Dette skjedde etter at tiltaltes bankkort ikke fungerte i kassene på butikken. Han fikk også låne mobilen til fornærmede ansatt for å prate med butikksjefen. Denne mobilen ble så kastet i veggen og ødelagt.

Senere i oktober kjørte tiltalte en uregistrert ATV som han heller ikke hadde førerkort til. Han nektet å stoppe for politiet og kjørte på en gang— og sykkelsti.

Tiltalte erkjente forholdet i butikken og å ha kjørt ATV-en.

Trodde ikke på tiltalte

Retten trodde ikke på mannens forklaring om at andre hadde lånt hans mobiltelefon. Han ble også dømt for de andre forholdene som han har tilstått. Mannen er tidligere straffedømt, senest i mai i fjor, for flere brudd på veitrafikkloven.

"Etter rettens syn har tiltalte vist gjennom disse nye overtredelsene at han totalt mangler respekt og forståelse for veitrafikklovene" heter det i rettens begrunnelse.

Retten kom frem til å ta aktors påstand til følge og dømte mannen til 30 dagers fengsel.