KRISTIANSAND: Før helgen har både Eikerapen, Hovden, Bortelid, Brokke og Sirdal alpinanlegg meldt om nysnø og pudderføre. Nå er det enda mer snø i vente.

Dagens værvarsel tyder på at det nå kan ventes mer nedbør i form av snøbyger langs kysten og i fjellet i løpet av natten og morgendagen.

Snø og sludd

Med minusgrader på gradestokken betyr det mer snø. Også langs kysten, selv om det blir av kortvarig karakter.

— Det starter som snø og sludd, men vil nok gå over i regn etterhvert som det blir mildere langs kysten, men man skal ikke langt inn i landet før det faller som snø, opplyser vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

Med minusgrader over hele fjøla, må man vest for Lindesnes for å finne plussgrader langs kysten.

— Selv Oksøy har minusgrader, påpeker meteorologen og regner på at snøgrensen ligger på 150-200 meter over havet disse dagene.

I tillegg til nedbør er det også varslet skydekke og vind i fjellet i dag.

Bedrer seg lørdag

— Totalt sett ser det bedre ut fra lørdag kveld og søndag med lettere skydekke og sol, sier han og legger til:

— Alt i alt så er det ikke så verst.

Har du tenkt deg på fjellet i helgen for å teste ut snøforholdene kan Veitrafikksentralen opplyse om at det ikke er registrert noen veiproblemer fredag morgen.

— Trafikken går veldig bra. Det er ikke meldt om noen problemer i morgentimene, opplyser operatøren ved Veitrafikksentralen til fvn.no klokken 09. Kjølige temperaturer, snøfall og sludd i Agder har resultert i hålkeføre flere steder, men fredag morgen har trafikken likevel gått som normalt. Også operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt kan melde om uproblematiske forhold i dag.