11 personbiler, en buss, en tankbil og en lastebil har vært invovlert i en voldsom ulykke på E18 i Vestfold fredag ettermiddag.

20. elever fra 6. klasse ved Risør skole var i bussen. Det bekrefter rådmann i Risør, Odd Eldrup Olsen, overfor Fædrelandsvennen.

– I bussen var det barn fra Risør som har vært på leirskole og to lærere. Vi har fått beskjed om at alle er fraktet til sykehus i Vestfold, sier Olsen.

Rådmannen vet foreløpig ikke hvordan tilstanden er for de som var på bussen.

Barn lettere skadet

– To stykker er skadet, men ikke kritisk. Det var bussjåføren og føreren i lastebilen som ble skadet, sier innsatsleder Hans Petter Gulliksen ved Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

Begge satt fastklemt, og måtte tas ut av redningsetaten, opplyser poltiiet.

Sykehuset i Vestfold opplyser at de har mottatt 25 pasienter fra ulykken på E18, 19 barn og seks voksne.

– Seks av barna har lette eller moderate skader. Ett av barna er flyttet til Oslo universitetssykehus på grunn av behov for kirurgisk spesialkompetanse. De resterende er på sykehuset i Vestfold sammen med lærerne som er uskadd, skriver de på sine hjemmesider.

Fire av de voksne er skadd, men ingen kritisk. Noen av pasienter vil bli værende på sykehuset for observasjon og behandling. Flertallet vil bli skrevet ut i løpet av kvelden.

Kristeam

Sykehuset i Vestfold har organisert tilbud om transport til Risør for barn og pårørende.

I Risør er det etablert et psykososialt kriseteam.

– Vi ringer rundt til foreldrene og inviterer dem til skolen. Her har vi et team med personer de kan prate med, sa rådmannen til Fædrelandsvennen fredag ettermiddag.

Redningsmannskapene kom frem til ulykkesstedet, som er omtrent midtveis mellom Horten og Tønsberg, ved 14-tiden fredag.