VEST-AGDER: Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør sier til Fædrelandsvennen at de ikke har vurdert å legge ned fullstendig forbud mot bruk av åpen ild ennå, slik brannvesenet har gjort i Rogaland.

– Det er ikke spesielt vanskelige forhold. Det er tørt der sola har kommet til og vinden har vært heftig. Enkelte steder har det fryst tørt, sier Aasen.

Brannvesenet har hatt mye å gjøre de siste dagene.

– Det er spesielt at det har vært så mange småbranner når det har vært flere kuldegrader. Det er vi ikke vant til, sier brannsjefen.

Tirsdag skal brannvesenet vurdere situasjonen på nytt.

Ni branner

Brannvesenet Sør dekker Lister-regionen og Lindesnes-regionen. Her har det i løpet av helga har det vært sju branner, i tillegg til de to som var i Farsund mandag morgen.

– Vi har hatt det veldig hektisk. Det aller meste er kontrollert bråtebrann. Bøndene svir av fjorårets brune gress for å få det grønt igjen, men mister kontroll på brannen. Med den sterke vinden som har vært, sprer det seg voldsomt fort, sier overbefalsvakt Inge Hansen.Det er plikt om å melde fra hvis man skal svi av gress selv, men ikke alle overholder den plikten.

– Noen ringer oss og varsler, andre gjør det ikke, sier Hansen.

Ikke anmeldt

Brannvesenet Sør har ikke anmeldt noen av helgens sju branner til politiet.– Vi anmelder normalt ikke branner når ikke det er kommet bygninger eller personer til skade, forteller overbefalsvakten.

Brannsjef Jan Røilid i Kristiansandsregionen brann og redning sier til Fædrelandsvennen at gressbranner ikke er noe problem på grunn av at det ligger snø i store deler av regionen.