VALLE: — Han var min aller beste venn. Det er ufattelig at noe slikt kunne skje her i Valle, sier Jostein Kjelleberg til Fædrelandsvennen.

Eieren av Valle motell beskriver Helge Dahle som en svært godt likt person. Gjennom sitt engasjement i det lokale kulturlivet ble han kjent for mange i Valle og resten av Setesdal.

— Hele bygdas fargeklatt er borte. Det var ingen som kunne få folk til å le slik som ham. Hele Setesdal visste nok hvem han var, sier Kjelleberg.

Dahle ble knivstukket fire ganger natt til søndag og omkom senere av skadene. En 38 år gammel mann fra Grimstad er siktet for forsettlig drap etter hendelsen.

Søndag ettermiddag ble navnet til den drepte frigitt av politiet, etter at pårørende er varslet om dødsfallet.

Lokalradio

50-åringen var utdannet elektriker, men jobbet nå som offshore-arbeider. På fritiden bidro Dahle ofte med innslag til lokalradioen Radio Valle.

— Han har alltid vært opptatt av revy og musikk. Han var en entertainer. Vi har mistet en stor kapasitet i lokalsamfunnet, sier Ørnulf Hasle, ansvarlig redaktør i Radio Valle.

Hasle omtaler 50-åringen som en god bekjent gjennom mange år.

— Når jeg traff ham slo vi alltid av en lang prat. Han var en varm og samlende person, sier Hasle.

Kriseteam

Ifølge Hasle hadde 50-åringen et stort kontaktnett i hele Setesdal. I løpet av søndagen var han i kontakt med flere radiokollegaer og andre som visste hvem Dahle var.

— At han har gått bort ble mottatt med stor sorg av mange. Det er ufattelig trist, sier Hasle.

Den fraskilte 50-åringen etterlot seg to barn, en sønn og en datter. Mannens pårørende ble søndag ivaretatt av kommunens kriseteam.

- Bare tragisk

Ordfører i Valle, Tarald Myrum, ble varslet om knivdrapet tidlig søndag morgen. Kommunen har kun 1300 innbyggere og i løpet av søndagen fikk mange rede på hvem som hadde gått bort.

— Det er bare tragisk. Det er en trist stemning i Valle i dag. Vi er liten kommune og alle kjenner alle. Nå tenker jeg først og fremst på de pårørende, sier Myrum til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at kriseteamet vil bistå de pårørende så lenge det er behov for det.