1 (1).jpg Foto: Hans Tore Tangerud
5.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
3.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
17.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
19.jpg
10 (1).jpg
43.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
24.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
26.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
25.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
2.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
11.jpg Foto: Hans Tore Tangerud
43.jpg Foto: Hans Tore Tangerud

FARSUND: I helgen ble det arrangert Lista American Festival 2012 på Vanse på Lista for femte gang. På programmet farmers marked, tivoli, trekkspillkonserter, kassabilløp, matkonkuranse, leketøysmarked, parade og gatedans.

I Farsund foregikk det både før og etter krigen en enorm utvandring til USA. På 1970-tallet vendte mange tilbake til regionen, noe som gjør at det har oppstått helt spesielle bånd til landet over dammen.

— Dette gjør at regionen har en rekke amerikanske biler, tradisjoner og språklige utrykk. Dette en norsk-amerikansk kulturfesitval, ikke en galemanns-festival, sier president i Lista American Festival, Almar Friestad til Fædrelandsvennen.

Amerikansk ambassadør til stede

Han anslår at omkring 1100 til 1200 mennesker deltok på gatedansen lørdag, og at mer enn 2000 mennesker møtte opp for å overvære gateparaden som gikk gjennom Vanse sentrum lørdag formiddag. Søndag hadde festivalen omkring 500 til 600 mennesker avslutningsbrunsj. Også USAs ambassadør i Norge, Barry White, var til stede og kastet glans over flere av arrangementene.

— Dette er en klar økning fra fjoråret. I år kom det så mange at vi ikke lenger har nok parkeringsplasser til alle som ønsker å være med. Folk har reist hjem fra USA og kommer hit fra hele Norge bare for å delta. Vanse er i ferd med å bli for liten, sier presidenten.