MANDAL : Det var natt til lørdag 29. oktober i fjor at politiet ble kalt ut til Eikås bensinstasjon i Mandal i forbindelse med noe bråk.

Den 18 år gamle mandalitten sto i utkanten med en del andre og drakk øl. Da politiet ba han sette ølen fra seg, så svarte han med å demonstrativt drikke den opp.

Etter at politibetjenten forklarte at han kom til å bøtelegge tiltalte for drikking på offentlig sted, så ble han svært hissig.

Han skal ifølge tiltalen i Kristiansand tingrett ha oppgitt falskt navn, før han begynte å oppføre seg truende mot politibetjenten.

«Tiltalte uttalte flere ganger at dersom han fikk bot, skulle de få ”et helvete, at de skulle få svi for dette, og bare vent til i morgen så skal dere få, at han skulle gjøre som Breivik og vent til i morgen så skal vi se om du er så tøff”.»

Etter dette ble tiltalte pågrepet og kjørt til arresten i Kristiansand. På veien inn i politibilen skal han ha vært så rabiat at han skallet mot bilen.

I politiavhør dagen etter, erkjente mandalitten samtlige forhold, selv om han ikke husket konkret hva han hadde fortalt. Han tok også kontakt med politimennene og beklaget personlig.

Kristiansand tingrett kom fram til i sin vurdering at riktig reaksjonsform i denne saken er samfunnsstraff, selv om det normalt skal anvendes ubetinget fengsel ved slike overtredelser.

I Formildende retning la retten vekt på tilståelsen, i tillegg til beklagelsen og at tiltalte tidligere er ustraffet.

Han ble derfor dømt til 40 dagers samfunnsstraff, som skal gjennomføres i løpet av 90 dager.