LILLESAND: — Ikke noe merkelig i dette i det hele tatt, men som ordfører i Lillesand er jeg raus og romslig. Vi ønsker å være det, sier Arne Thomassen, som for tiden kjemper durabelig med Frps Ingebjørg Godskesen om sistemandatet i Aust-Agder.

— Jeg skjønner ikke hva han holder på med. Forsøker han å bygge troverdighet i Aust-Agder, etter at han ønsket å forlate fylket? Da tror jeg han bommer. Thomassen er en flink mann, men nå synes jeg han framtrer som en spaltet politiker. I Frp har vi ikke bestemt oss, men jeg har sagt nytt fengsel bør til Aust-Agder, sier Godskesen.

Vil løfte innlandet

Det viktige, mener Thomassen, er at Agder får et nytt og moderne fengsel. Han forklarer:

— Som ordfører i Lillesand har jeg kjempet for fengsel siden 2005, fordi det var i Lillesand vi hadde et tomtealternativ. Så kom Vennesla-ideen opp. Den var jeg romslig og positiv til, som en av sju ordførere i Knutepunkt Sørlandet-samarbeidet, sier Thomassen og utdyper ytterlige:

— I en ny rolle som stortingsrepresentant for Aust-Agder vil jeg jobbe for hele Aust-Agder. Da har jeg sagt at jeg vil kjempe for nytt fengsel til indre Agder, fordi jeg ser hva fengsel kan bety for en region som trenger vekst og nye arbeidsplasser, sier Thomassen.

Som ordfører i Lillesand og styreleder i Knutepunkt Sørlandet, samarbeidsorganet for de sju kommunene i Kristiansand-regionen, sa Thomassen 22. juni 2012 dette om å plassere fengsel i Vennesla.

" Helt greit for oss i Lillesand. Vi la ut en tomt på Kjerlingland til fengsel, men den kan vi bruke til andre ting, for eksempel sykehus. Det må gjerne ligge i Vennesla. Det tror jeg hele Agder kan stille seg bak."

I valgkampen som stortingskandidat sørger han for at hele Agder ikke stiller seg bak.

Bransdal reagerer

Ordfører i Vennesla, Torhild Bransdal, reagerer på Thomassens mange hatter og ulike syn.

— Vi trodde jo vi hadde en alliert i Thomassen i kampen for nytt fengsel på Støleheia i Vennesla. I Knutepunktet har vi diskutert saken, og Knutepunktet har stilt seg bak vårt prosjekt. Thomassen har som styreleder ikke sagt noe annet, men støttet det. Så kommer dette i valgkampen. Jeg må få lov til å bli ganske forundret, sier hun.

Nylig la Bransdal ut Facebook-melding hvor hun litt spydig skrev:

"Det er jo ganske spennende at Arne Thomassen som stortingskandidat for Aust-Agder Høyre går inn for nytt fengsel på Evje, som ordfører i Lillesand for nytt fengsel i Lillesand og som styremedlem i Knutepunkt Sørlandet nytt fengsel på Støleheia..."

— Ja, jeg synes det er rart. Men jeg vil ikke skape stort bråk om dette. Det viktige er at landsdelen får ett moderne fengsel og at det beste alternativet velges, sier Bransdal.

- Dette er enkelt

Thomassen er ikke på Facebook, men har hørt om Bransdals kritiske bemerkninger.

— Hun får stå for det hun skrevet, men jeg mener dette er enkelt. For meg er det viktige å få nytt fengsel, og så har jeg som ordfører i Lillesand vært raus. Knutepunktet ønsker Vennesla, og det var ikke meg i mot. Men så kommer alternativer i indre Agder opp, og som stortingskandidat for hele Aust-Agder ser jeg fordelene med å løfte indre Agder, sier Thomassen.

Penger til utredning

Høyres Arne Thomassen og KrFs Thorhild Bransdal strides litt i fengselssaken, men ett er de skjønt enige om:

Det blir viktig å få vedtatt 15 millioner kroner til utredning av nytt fengsel på Agder i det kommende statsbudsjettet.

— Faremo har sagt ja til fengsel, men ikke bevilget pengene. Det må vi få på plass, sier Thomassen.

— Med ny regjering, får vi en jobb å gjøre. Vi må få på plass bevilgningen til å utrede nytt fengsel. Den utredningen må vi ha for å få i gang byggingen, sier Torhild Bransdal.