KRISTIANSAND: En 23 år gammel mann fra Kristiansand er dømt til ubetinget fengsel i et år og åtte måneder for grov uaktsom voldtekt av en full og sovende jente. 23-åringen ble også domfelt i tingretten med to mot en stemme. Da ble fire måneder av straffen gjort betinget. Domfelte anket til lagmannsretten, som med seks mot en stemme fant mannen skyldig.

Ifølge dommen hadde den tiltalte vært på et utested i Kristiansand sammen med den fornærmede jenta og flere andre venner. På et vorspiel hadde jenta drukket en halv flaske vodka. Alkoholkonsumet fortsatte på utestedet, og ifølge dommen ble jenta overstadig beruset. Vel hjemme i leiligheten sovnet hun. Der ble hun oppsøkt av tiltalte, som gjennomførte et samleie som av retten er betegnet som grov uaktsom voldtekt, siden jenta var ute av stand til å motsette seg den seksuelle omgangen på grunn av beruselse, og fordi hun sov.

Jenta har fått 90.000 kroner i oppreisningserstatning. Retten bemerker at den fornærmede jenta har blitt utsatt for en alvorlig integritetskrenkelse i eget hjem, og at hun har følt utrygghet og panikkangst etter overgrepet.

Før lagmannsretten startet straffesaken endret statsadvokat Beate Rullestad Jansen tiltalen fra forsettlig voldtekt til grov uaktsom voldtekt.