AGDER: — Saken blir etterforsket videre, men vi er ikke noe nærmere i dag, sier Nils Kristian Voreland, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Politiet frykter at det har skjedd flere innbrudd som ikke er oppdaget ennå.

- Ja, det er jo mange som er bortreist, så det er stor sannsynlighet for at det kan dreie seg om flere innbrudd, sier han.

Tredje innbrudd i samme nabolag

Fredag kveld skrev Fædrelandsvennen at politiet har sterk mistanke om at samme personer står bak seks innbrudd på Sørlandet fredag. Lørdag har det vært to nye innbrudd som kan settes i sammenheng med fredagens innbrudd. Et av dem, som skjedde i Kristins vei på Gimlekollen i Kristiansand, ble meldt inn til politiet klokka 18.35. — Det rare er at da vi var der, kunne eieren plutselig ikke se at noe var stjålet. Men vi gjør åstedsundersøkelse, og det kan jo være at det dukker opp noe i etterkant. Framgangsmåten har vært den samme, sier operasjonslederen.

I tillegg ble det rett før klokka 14 meldt inn enda et innbrudd i Geiteråsen i Søgne, der det fredag ble oppdaget innbrudd i to nabohus.

— Der var det knust vinduet på et bad. Det er laget hull i glassruta og hengsler er hektet av, sier Voreland.

I dette huset var det imidlertid innbruddsalarm.

— Tyvene har trolig blitt skremt. Det er usikkert om det har vært folk inne, sier operasjonslederen.

Her sikret politiet foto av et fotavtrykk.

Har sikret DNA

— Vi har også sikret DNA på flere åsteder i dag. Men innbruddene kan ha skjedd i løpet av kort tid, og tyvene kan være over alle hauger i dag, sier Voreland, som legger til at innbruddene blir lagt inn i landsomfattende registre.

Han kan imidlertid ikke svare på om Agder-politiet samarbeider med andre politidistrikt i saken.

Voreland uttalte til Fædrelandsvennen fredag at politiet mistenker at det er mobile vinningskriminelle som står bak. Fellestrekkene ved innbruddene er blant annet at tyvene går etter gull og sølv, mens de lar andre verdigjenstander ligge igjen. Et annet likhetstrekk er at ingen har vært hjemme i husene det er gjort innbrudd i.

— Nå er vi avhengige av tips eller at vi får treff på fingeravtrykk eller andre spor, sier Nils Kristian Voreland.