KRISTIANSAND: – Sterke personkarakteristikker er heldigvis sjeldent i norsk politikk, men dessverre er de Ruiter en hyppig bruker. Han har dannet et mønster av svært nedsettende kommentarer om personer og personlighet, i stedet for å saklig argumentere for saken, sa stortingsrepresentant Peter S. Gitmark (H) om utspillene fra Freddy de Ruiter (Ap) fredag.

— Underlig uttalelse

Freddy de Ruiter synes uttalelsen til Gitmark er underlig.

— Historien er at jeg og Kari Henriksen gikk ut i media for å fortelle at Kristiansand får nesten 300 millioner i belønningsmidler. Når ordføreren reagerer med sinne på hvordan dette ble meddelt, da er det klart at det kommer reaksjoner. De reaksjonene som jeg kom med, er innenfor akseptable grenser, sier Freddy de Ruiter.

- Må avsluttes nå

Han mener at når ordfører Arvid Grundekjøn (H) og stortingsrepresentant Peter Gitmark (H) er såpass spissformulerte, så må de tåle spissformuleringer i retur.

— Her er det ikke snakk om slag under beltestedet, sier de Ruiter.Han mener at debatten etter hvert har utviklet seg til en sandkassedebatt.

— Det er på tide at vi avslutter denne delen av debatten nå, og heller gleder oss og fokuserer på de 285 millionene som Kristiansand har fått tildelt, sier de Ruiter.