BRANNSKADET: I påsken ble store deler av den innvendige bygningsmassen helt ødelagt og måtte rives som følge av en brann som trolig var påsatt. Foto: Frode Lindblom

KRISTIANSAND: Trolig blir ikke den kommunale enheten ferdig før ved juletider. Det betyr at brakkelivet for Kristiansands eldste barnehage ufrivillig forlenges med flere måneder.

— Saken er litt advokatmat nå i forhold til kostnader ved midlertidige lokaler. Vi hadde et møte med entreprenøren forrige uke, og der uttrykte jeg min bekymring fordi vi må komme i gang med arbeidet igjen, bekrefter Terje Nor, prosjektleder i Kristiansand eiendom.

Store skader etter påskebrann

I påsken ble den kommunale enheten etter alt å dømme påtent under byggeperioden. Hva som egentlig skjedde og hvem som sto bak, er fortsatt ikke kjent. Sotskadene var så omfattende at mesteparten av innvendig bygningsmasse måtte saneres. Jobben med å rive og rense ble straks igangsatt. Etter at den jobben var ferdig, har det vært stille på byggeplassen. Etter planen skulle nye Bamsebo åpnet 17. juni.

Nå blir den kraftig forsinket.

BRANNSKADET: I påsken ble store deler av den innvendige bygningsmassen helt ødelagt og måtte rives som følge av en brann som trolig var påsatt. Foto: Frode Lindblom

— Det har stoppet litt opp. Det er en veldig uheldig situasjon, særlig med tanke på alle barna som har sett fram til å begynne i en ny barnehage, sier anleggesleder i AF-gruppen som er totalentreprenør, Kjell Kolle.- Hva er årsaken til byggestansen?

- Spesiell situasjon

— Det er en spesiell situasjon. Ting er uavklart med forsikringen. Mer enn det vil jeg ikke si, sier Kolle.

Vi ringer til AF-gruppens forsikringsselskap If og saksbehandler Anette Eidesen for et svar. Men hun vil ikke uttale seg, og ber oss ringe skadesjef i selskapet Oddmund Bleie. Bleie svarer ikke på gjentatte oppringninger.

Terje Nor bekrefter at anleggsvirksomheten har stanset på grunn av uenighet med forsikringsselskapet. Spørsmålet er hvem som skal betale for ekstrautgiftene for midlertidige lokaler inntil Bamsebo gjenåpner.

Gråsone

— Det er ikke krystallklart hvem som dekker hva. Det er litt på gyngende grunn, og ting er uavklart fordi dette ikke er en normal byggesak på grunn av det som trolig er en påsatt brann, sier prosjektlederen i Kristiansand eiendom.

Nye Bamsebo på 1200 kvadratmeter over to plan har en totalkostnad på rundt 35 millioner kroner. Barnehagen med sine 82 plasser har siden det gamle bygget ble revet i fjor holdt til i brakker. To grupper i Oddernes menighetshus, to grupper i Marvika, og en tredje vil bli etablert ved Spiseriet samme sted etter ferien. En ferierende styrer Maren Kristine Blomstrøm vil ikke mene noe om den pågående prosessen og henviser til Kristiansand kommune.

Ferdig til jul?

Anleggsleder Kjell Kolle var den eneste på byggeplassen mandag. Han synes det er tragisk det som har skjedd.

— Har dere en fremdriftsplan nå?

— Ja, men den er avhengig av anleggsoppstarten. Vi ønsker å bli raskt ferdig og samtidig levere fra oss et godt produkt, sier Kolle.

— Vi har fått oversendt et forslag til en slik plan, men er noe vi må diskutere. Om Bamsebo blir ferdig før jul, kan jeg ikke svare på nå, sier Terje Nor.