KRISTIANSAND: — Dette er en god ide fordi Kvadraturen og Kristiansand trenger å være best på service. Kvadraturen må være attraktiv for folk i regionen, og vil med et slikt tilbud være enda mer konkurransedyktig i forhold til Sørlandsparken, sier Vige, som nå foreslår trådløst gratis internett i Kvadraturen.

Han tar nå saken opp i en interpellasjon i bystyret.

Samfunnsutvikling

Vige mener at Kvadraturen trenger å være godt utviklet siden det er nært der folk bor, og har et godt utviklet kollektivtilbud. I tillegg trekker han frem prosjektet som et viktig markedsføringstiltak for byen.

— Moderne og urbane mennesker bruker sosiale medier og er på internett til enhver tid. Derfor vil det være av stor verdi å ha en slik infrastruktur på plass for byen, sier Vige, som også trekker frem byens studenter og turister som viktige brukere av et slikt tilbud.

— Dagens mennesker har et behov for å være på internett for å kommunisere med andre. Et slikt tilbud vil bety mye for omdømmet til byen og være med på å trekke flere folk til Kvadraturen, sier Vige.

Mobilnett for dårlig

Venstre-politikeren tror ikke konkurransen med mobilnettet vil være noe problem.

— Mobilnettet har sterke begrensninger. 3G-nettet er tregt, og jeg har fått vite fra eksperthold at mobilnettet kapasitetsmessig ikke vil kunne hamle opp med datanettverket i tiden fremover, sier Vige.

Usikker kostnadsramme

Vige foreslår at hele Kvadraturen skal dekkes av tilbudet og kostnaden på prosjektet vil ifølge politikeren ikke være avskrekkende.

— Vi kjenner ikke kostnadene for det enda, men det avhenger av hvor mye som skal dekkes. Driftskostnaden vil være begrenset til å sende ut meldinger med passord til brukerne. Når det kommer til utbyggingen så finnes det mange bredbåndsrutere i området allerede. Og med videre utbygging handler det mer om å koordinere bruken, sier Vige.

Politikeren tror dette er noe som byens innbyggere har interesse for.

— Av hensyn til kommersielle aktører i byen må man lage et system som har visse begrensninger i henhold til påloggingstid. Men det blir en juridisk vurdering, som bør være løsbar. Utover dette tror jeg dette er et tilbud som byens hoteller og restauranter vil støtte opp om, sier Vige.

Teknologien kommet

Ifølge Venstre-politikeren finnes teknologien for å kunne opprette et slikt tilbud. Han viser til eksempler med vellykkede gratis nettverk på flyplasser og universiteter.

— Jeg ville aldri foreslått et slikt tilbud for fem år siden, men nå finnes teknologien slik at det er realistisk å gjennomføre det med begrenset ressursbruk, sier Vige.