Mye tyvgods ble funnet i garasjen. Fra venstre politibetjent Kristoffer Wilhelmsen, politibetjent Magne Johansen og politioverbetjent Frode Smith. Foto: Hallgeir Oftedal
FLERE SYKLER: Politiet fant stjålne sykler både på utsiden av huset og på loftet. På bildet politibetjent Kristoffer Wilhelmsen. Foto: Torstein Øen
SJEKKER: Politibetjent Kristoffer Wilhelmsen sjekker listen fra Cyklon over stjålne sykler, og finnet at syklene som sto utenfor huset stammer fra innbruddet for en måned siden. Foto: Torstein Øen
BANKER PÅ: Politiet banker på og gjør folkene i huset kjent med ransakingsordren. Foto: Torstein Øen

Se bildeserie øverst i artikkelen.

KRISTIANSAND: — Dette er noe av det mest omfattende lager av tyvgods jeg har sett. Det er fullt fra kjeller til loft. Utstyr og verdier fra en rekke bedrifter er funnet, sier Frode Smith, etterforskningsleder ved allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Politiets beslag har ført til at seks personer er pågrepet. Utgangspunktet for saken er innbruddstyveriet i lageret til sykkelgrossisten Cyklon AS på Kartheia natt til 10. juni. Da ble det stjålet sykler og sykkelutstyr til

en verdi av en halv million kroner.

— Vi har gjort et lite varp, som utløser masse etterforskningsarbeid for oss i en periode med noe dårlig bemanning på grunn av ferieavviklingen, sier politioverbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til Fædrelandsvennen. De to politistasjonene i Kristiansand skal samordne den enorme jobben som gjenstår med fortsatt ransaking og registrering av alt tyvgodset.

Henger full av sykler

Dagen etter innbruddet hos Cyklon 10. juni fikk politiet melding om en bilhenger full av sykler som sto parkert på Støleheia. Dermed var halvparten av tyvgodset sikret. I hengeren fant politiet spor som ledet til pågripelse av en 38 år gammel mann, som i mars 2011 gjorde to innbruddstyverier hos Cyklon. 38-åringen er varetektsfengslet. Senere er noen flere sykler og utstyr funnet i Søgne. Verdier for 200.000 kroner var fortsatt på avveie onsdag, inntil noen flere sykler ble funnet i og ved bolighuset vest for Kristiansand sentrum.

En 25 år gammel mann ble umiddelbart også knyttet til innbruddstyveriet, og har siden vært etterlyst.

Pågrepet på sykkeltur

— Tirsdag ble 25-åringen observert sammen med en 33 år gammel kvinne i Tinnheibakken med en stjålet sykkel fra Cyklon. Det var en av de ansatte i firmaet som oppdaget de to, og som straks varslet politiet. Begge ble pågrepet og satt i arresten, forteller overbetjent Strømsvåg. - De to er avhørt onsdag. Mannen benekter kjennskap til det han siktes for. Kvinnen innrømmer heleri, forteller etterforskningslederen.

Onsdag morgen aksjonerte politiet mot boligen til den 33 år gamle kvinnen. Der ble ytterligere tre personer pågrepet, en 36 år gammel kvinne, en 21 år gammel mann og en 42 år gammel mann. Alle er kjent av politiet.

Politieffekter

Noe av det første politibetjentene Magne Johansen og Kristoffer Wilhelmsen kom over var en politiskjorte. Utenfor huset sto de flunkende nye syklene. Også på loftet ble det funnet sykler og sykkelutstyr. Inne flommet det over av tyvgods. I tillegg er det en garasje som også inneholder et stort antall stjålne gjenstander.

— Torsdag setter vi i gang avhør av de tre som ble pågrepet onsdag. Samtidig skal vi forsøke å avklare hvor tyvgodset stammer fra, sier politioverbetjent Strømsvåg.