LILLESAND: — Hva holder du på med akkurat nå?

- I tillegg til å jobbe på E-teateret og biblioteket, arbeider jeg med boka om Lillesand speidergruppes historie. Faktainformasjonen er på plass, men jeg trenger de levende fortellingene som skildrer speideropplevelsene, så jeg håper at tidligere speidere sender inn bidrag.

- Du flyttet tilbake til Lillesand etter fem års studietid i Oslo. Er det annerledes å bo her som voksen?

- Ja, det er det. For å ta musikkmiljøet for eksempel: jeg spiller mye mer her enn jeg gjorde i Oslo. Det er egentlig litt rart, siden Oslo er så mye større. Jeg tror det er fordi flere nøkkelpersoner har flyttet tilbake til Lillesand, og lokale band blomstrer. I tillegg kommer publikum på konsertene, og det er selvfølgelig kjempegøy. Mange kjenner dem som står på scenen, og da blir det ekstra god stemning. Det er et positivt samarbeid mellom bandene. Vi hjelper hverandre med utstyr og passer på ikke å arrangere konsert samme dag. I storbyen er det mer "hver mann på sin tue" har jeg inntrykk av.

- Hvilke instrumenter spiller du?

— Jeg er egentlig bassist, men spiller også gitar og tangenter, og synger av og til.

- Når fikk du interesse for musikk?

— Jeg kommer fra en musikalsk familie, og da jeg var liten var det mye musikk i huset. Broren min er trommeslager, søstera mi spilte klarinett og pappa trekkspill. Jeg ble vel litt lei av alt bråket, så jeg brukte tid på å finne min egen stil. Da jeg var 16 år fikk jeg interesse for funk og begynte å spille bass, som jeg lærte meg ved hjelp av skriftlige instruksjoner på internett.

- I tillegg til musikk er du engasjert i Vestre Moland og Lillesand Historielag?

— Ja. Jeg hadde sommerjobb på sjøfartsmuseet mens jeg studerte, og ble kjent med Alvhild Gulbrandson som var museumsbestyrer den gang. Hun er aktiv i historielaget, og spurte om jeg ville være med. Jeg er nylig valgt til redaktør for årsskriftet. Selv om jeg har mye å gjøre, så ville jeg ikke la en slik sjanse gå fra meg. Jeg synes man bør ta gode muligheter når man får dem.

- Er du et typisk ja-menneske?

— Ja, jeg har av og til vanskelig for å si nei. Men jeg vil heller ha for mye å gjøre enn for lite! Jeg har forresten også to månedlige musikkprogrammer på Radio L, det ene heter Jazzkjelleren og det andre heter "Å edde e hører?". Der inviterer jeg gjester og spiller musikk.

- Noe mer?

- Jeg er medlem av 17. mai-komiteen og quizmaster på Kafé Strandhaven. Men det er viktig å få med at jeg ikke gjør alt dette alene. Det bor mange flotte ildsjeler i Lillesand.