KRISTIANSAND: — Som rådgiver er du kanskje mest på kontor, da?

— Jeg er ofte ute på sommeren. Vi har kontroll av både inngående og utgående trafikk på fergeleie og Kjevik. Men ellers i åretjobber jeg mest med etterretning og analyse, samtidig som jeg er opplæringsansvarlig for aspiranter i Tollregion Sør-Norge.

- Og nå har dere mye å gjøre?

— Det er nok høysesong nå i og med at ferger og fly har flere avganger.

- Har dere tatt mange?

— Vi har hatt bra resultat, men de store beslagene har så langt uteblitt.

Følger reglementet

- Hvilke reaksjoner får dere ute i felten?

— Jeg synes vi blir ok mottatt. Det kan nok ha noe med hvordan vi møter folk. Vårt mål er narkotikasmugling, men vi beslaglegger det som er utover lovlig kvote. Vi har et regelverk å forholde oss til og skal behandle alle likt.

Mange tollere i slekta

- Hvor lenge har du vært i gamet?

— I 28 år. Begynte i Oslo i 1985 og har jobbet innenfor grensekontroll i alle år. De første ti årene var jeg i Oslo og Akershus tollregion, nærmere bestemt Oslo regionstollsted, der jeg jobbet som tollsambandsmann. Var også innom "spritgruppa" ved Oslo Politidistrikt. Deretter fulgte kontrollavdelingen ved Toll og avgiftsdirektoratet og Kripos. I 2007 begynte jeg i Kristiansand regiontollsted.

— Hvorfor ble du toller?

— Egentlig hadde jeg tenkt å søke politiskolen. Men ble tipset om at det varledige stillinger i tollvesenet og søkte der. Kjente til etaten siden min søster jobbet i tollvesenet og min morfar og hele slekta bakover var tollere. Jeg har siden hatt så mange interessante arbeidsoppgaver, så jeg søkte aldri politiskolen.

Håndball-engasjert

- Fritid?

— Jeg spilte håndball i 17 år og har vært håndballtrener for barna mine i ti. Og forballtrener i seks. Jeg fortsetter som håndballtrener for gutter 13 til høsten, resten av tiden skal brukes til"bare" å være fotball- og håndballmamma som sitter på sidelinja og heier. Selv trener jeg styrketrening og tar raske gå- og sykkelturer.

- Sommerferie?

— Vi har vært en tur i Italia, mens resten av ferien tilbringes rundt husveggene.

- Hva ville du gjort mer av?

— Jeg er veldig glad i å reise, skulle gjerne ha reist mer.