KRISTIANSAND: — Det har vært et vanvittig bra år. Jeg er strålende fornøyd. Jeg var ganske usikker på hvor mange som ville komme dette året, fordi media meldte at folket var lei av den norske sommeren. Det var et spenningsmoment, sier Terje Formoe.

Han er strålende fornøyd med nesten 60.000 besøkende på årets 23 Kaptein Sabeltann-forestillinger, men påpeker at det ikke bare er antall besøkende som har gjort året bra for forestillingene om kongen på havet.

— Det handler litt om hvordan publikum har mottatt forstillingene. Tilbakemeldingene har vært veldig gode, og ingenting er bedre enn det. Jeg er veldig fornøyd med hvordan årets forestillinger har vært og måten vi har gjennomført de på, sier Formoe.

- Motiverende

De gode tilbakemeldingene fra publikum har gitt Formoe ny motivasjon til å satse videre på Kaptein Sabeltann neste sommer.

— Det er inspirerende med positive tilbakemeldinger. Jeg trengte positive tilbakemeldinger etter tre sommere med dårlig vær, sier skaperen av Sabeltann, som selv var til stede på 21 av de 23 forestillingene.

Værgudene har vært på Kaptein Sabeltanns side denne sommeren, men Formoe tror ikke nødvendigvis at den fine sommeren har hatt så mye for publikumstallet å gjøre.

— Selv det ikke har regnet en dråpe før en og en halv time etter siste forestilling, tror jeg folk hadde kommet uansett vær. Vi har tidligere hatt forestillinger i øsende regnvær med full hus og stående ovasjoner, men det har nok hatt litt å si for folk har bestilt billetter litt senere enn vanlig, forteller Formoe.

25-årsjubileum

Neste sommer feirer Kaptein Sabeltann 25-årsjubileum. Formoe ser optimistisk med tanke på det som skal skje neste år.

— Jeg er allerede i gang med manuset til "Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant" som er forestillingene vi skal ha neste år. Den ble riktignok brukt for 11 år siden, men det som var bra da, holder ikke i dag, så det er mye som må endres, forklarer 53-åringen.

Formoe holder også på med en film om Kaptein Sabeltann i forbindelse med jubileet. Akkurat nå har han innvilget seg selv en aldri så liten ferie, før han snart er tilbake i en hektisk hverdag med all fokus inn mot 25-årsfeiringen.

— Jeg har tro på at det blir nok en bra sommer neste år. Jeg jobber for og har alltid tro på å toppe hvert år, sier Formoe.