KRISTIANSAND: — Det har vært den beste sommeren vi har hatt, sier daglig leder Stian Tungland i Bølge & Moi.

Sammen med restaurantene Enok Nilsen, Pieder Ro, Fiskeeksperten Reinhartsen, Rett i Garnet og Dolly Dimple's, samt isbaren, har Bølgen & Moi arrangert tirsdagskonsertene på Fiskebrygga.

Det strålende været som har ligget over Kristiansand i sommer har ført til at det hver tirsdag har vært stappfullt av mennesker når Pål Rake med band har spilt opp til allsang. Hos Bølgen & Moi har man måttet ringe flere dager i forveien for å få bord.

Satt Fiskebrygga på kartet

— Det har vært fullt hver tirsdag, og det stemmer at de bordene vi tar bestilling på har vært fulle noen dager før tirsdagskonsertene, sier Tungland.

Han mener det var viktig å få vist fram Kristiansand, og få satt Fiskebrygga på kartet.

— Jeg tror folk som har vært innom her på tirsdager har fått ordentlig sørlandsstemning. Det har vært viktig for oss å skape mer aktivitet på Fiskebrygga. Vi føler vi har fått vist brygga fram som den perla den er.

Over all forventning

GOD STEMNING: Det har hver tirsdag i hele sommer vært strålende sol og god stemning på Fiskebrygga. Foto: Tore André Baardsen

For siste gang denne sommeren har restaurantene nå rigget ned scene og tatt vekk bordene onsdag formiddag. De er alle skjønt enige i at konsertene har vært en braksuksess.— Vi regnet med at det skulle bli populært, men ikke så populært. Det har vært over all forventning, sier daglig leder Asbjørn Dovland i Dolly Dimple's på Fiskebrygga.

Ingen av restaurantene Fædrelandsvennen har snakket med vil tallfeste hvor lønnsomme tirsdagskonsertene har vært. Samtidig bekrefter restaurantene at det er en markant økning fra alle andre dager.

— Vi skal ha en oppsummering om et par uker, for å gå gjennom lønnsomheten, men vi kan vel allerede si at det betyr mye for restauranten, sier Dovland.

— Det har vært en kraftig økning i omsetningen. Rett og slett en kjempesuksess for vår del, skyter Dagfinn Iversen inn, som driver Enok Nilsen fiskerestaurant og Rett i Garnet.

Eldre publikum

Hver tirsdag har det vært oppimot fire tusen mennesker innom Fiskebrygga for å høre "Bryggebandet" spille gamle hits. En bevisst holdning fra arrangørens side har vært å appellere til et eldre publikum.

— Det har vært lite bråk og tull. Politiet har vært innom flere ganger uten å sette fingeren på noe. Det tror vi er fordi vi har hatt et mer voksent klientell, sier Iversen.

Værgudene må ha sin del av æren. Den tørreste juli i Kristiansand noensinne betyr mye for et slikt konsept som tirsdagskonsertene.

— Jeg var litt bekymret da jeg tittet ut av vinduet før den siste konserten. Da pøste det ordentlig ned, men vi fikk ganske bra vær til slutt, sier Iversen.

— Den siste konserten var den beste, mener jeg. Der var det helt fantastisk stemning, sier Martin Stallemo i Pieder Ro.