MANDAL: Bystyret i Mandal gikk ikke inn for forslagene til kutt i åpningstidene ved utesteder og salgstidene i butikker. Blant forslagene var blant annet reduksjon av salgstiden for brennevin fra klokken 01.30 til 00.30, og salgstiden for vin og øl fra klokken 02.30 til 01.30. For utestedene ville dette betydd et tap av inntekt på omtrent 20 prosent.

Store konsekvenser

— Det er ikke mange som får bedriften eller arbeidsplassene sine vurdert hvert fjerde år. Denne debatten dukker opp jevnlig, og dersom forslagene til kutt hadde gått gjennom ville det hatt store konsekvenser for oss, forteller Thomas Magnussen og Jens Olav Damkås ved Marna Kafé i Mandal.

De er glade for at politikerne valgte å ikke følge forslaget til administrativt utvalg.

— Vi satset skikkelig på Marna for to år siden, og har prøvd å bygge oss opp et eget konsept. Dette ville gjort hverdagen mye vanskeligere for oss, og derfor er vi glad for at politikerne ikke gikk inn for disse forslagene. Derimot er vi skuffet over at politikerne bestemte seg for at det skulle kjøres hyppigere kontroller på utestedene. Vi føler at vi har god kontroll hos oss, hvor vi har fire kontroller hvert år, mener Thomas Magnussen, daglig leder ved utestedet.

Viktig for Mandal

Uttalelsene fra Magnussen fikk støtte fra flere engasjerte politikere under gårsdagens debatt i bystyret. Sven Seljom fra Høyre var blant de som sterkest forsvarte utelivsbransjen.

— Det er sørgelig at vi igjen skal sitte og diskutere hvorvidt vi skal dramatisk endre utestedenes rammebetingelser. De må være den eneste bransjen i dette landet som inngår i en slik diskusjon hvert fjerde år. Det er sørgelig. Utestedene er svært viktige for Mandal, sa Seljom fra talerstolen.

Spøkelsesby

— Reduksjon av skjenketidene kan i verste fall ha motsatt virkning. Blant annet har vi sett i Haugesund at ikke har blitt mindre fyll ved redusert skjenketid. Det blir blant annet flere nachspiel. Mandal kan bli en spøkelsesby om man vedtar disse forslagene, mente Ingvild Thorsvik fra Venstre.

Administrativt utvalg hadde også foreslått å redusere salgstidene for øl i butikken fra klokken 20 til 17 på fredagene og fra 18 til 14 på lørdagene.