KRISTIANSAND: - Inngangen til påska var veldig god og langt over fjoråret, forteller linjedirektør Odd Grønberg i Color Line.

— Forhåndsbookingen er en god del over fjoråret. Noen uker før påske hadde vi faktisk fulle seilinger på de mest aktuelle turene, som for

Odd Grønberg Foto: Tore-André Baardsen

eksempel utreise på morgenen skjærtorsdag morgenen ut. Det betyr nok at folk har vært tidlig ute med å bestille, sier Grønberg.

— Uten å ha tallene helt eksagt, så er det snakk om noen tusen flere enn i påska i fjor, sier han.

Godt vær lokker

— I mars og april har vi normalt relativt god trafikk. Men da det gode været kom for noen uker siden, merket vi økt pågang. Det virket nesten som om folk ble minnet på våren, og at det begynte å krible. Det kan være folk tenker at de kan dra til Danmark og få oppleve våren tidligere, sier Grønberg.

— Vi pratet litt om det på kontoret; når været blir godt, så øker pågangen av folk som vil over til Danmark. Når det i tillegg er lite snø, og man må helt til Hovden, så er det mulig folk heller drar til Danmark, sier Grønberg.

— Blir det rekord?

— Det gjør det nok ikke. Jeg vil tro at rekorden er fra en av påskene som kom senere i april. Men vi er overrasket over såpass gode tall i år, når påsken kom så tidlig.