KRISTIANSAND: Lørdag ettermiddag fikk politiet melding om at noen ropte om hjelp i skogen i Vågsbygd. Da patruljen kom til stedet, kom de over to gutter og to jenter som alle var ruspåvirket etter å ha spist fleinsopp.

— En av de to guttene hadde så sterk ruspåvirkning at han ble betegnet som psykotisk der og da. Han måtte legges i jern og bringes til legevakta, opplyser politiførstebetjent Hans Jørgen Beckmann ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Alle de fire som ble pågrepet av politiet er i alderen 20 til 22 år. Samtlige er bøtelagt. Det er straffbart å ruse seg på fleinsopp.

- Kan være dødelig

— Reaksjonen på bruk av fleinsopp er sterkt individuell, og noen reagerer med sterke sanseinntrykk som bringer dem i psykose. Det var det som skjedde med den ene. Alle var ruspåvirket, og en var også ruset på hasj i tillegg, sier Beckmann.

Han advarer sterkt mot å bruke fleinsopp fordi denne soppen kan gi et ekstremt utslag.

— Ved inntak av fleinsopp vil psykiske symptomer dominere.Alvorlige symptomer er uvanlig, men kraftige psykiske symptomer som såkalte"bad trips", kramper og hjerteinfarkt er rapportert, sier Kristin Opdal Seljetun, seniorrådgiver ved Giftinformasjonen.

Ifølge Giftinformasjonen er det også rapportert om enkelte dødsfall hos voksne etter inntak avfleinsopp.