MAGI: Heidi Nilsen fra Vitensenteret gjør vanlig vann blått. Foto: Steffen Stenersen
SPILLOPPMAKER: Neal Fullerton fikk både voksne og barn med på allsang Foto: Steffen Stenersen
SPILLOPPMAKER: Neal Fullerton fikk både voksne og barn med på allsang Foto: Steffen Stenersen
jobbskaper (6).jpg Foto: Steffen Stenersen
SPILTE KONSERT: Tor Endresen spilte i Kristiansand lørdag. Her sammen med Espen Albert. Foto: Steffen Stenersen
JOBBSKAPERE: Kristian Slettebø forteller Marie Ulla og Bente Fjetland om jobbskaper-prosjektet til Strømmestiftelsen. Foto: Steffen Stenersen
JOBBSKAPERE: Kristian Slettebø gir Elma Liane det endelige bevis på at hun er en jobbskaper. Foto: Steffen Stenersen
SVINGOM: Disse to tok seg en dans da Tor Endresen entret scenen. Foto: Steffen Stenersen, Steffen Stenersen
SJARMERTE: - Det skulle jo bare mangle at det begynte å regne når en bergenser gikk på scenen, sa Tor Endresen i starten av sin minikonsert lørdag. Foto: Steffen Stenersen

KRISTIANSAND: — Jeg var aldri i tvil da Strømmestiftelsen ringte og spurte om jeg ville spille her, sier Tor Endresen.

Den folkekjære artisten møtte Fædrelandsvennen noen timer før han skulle gå på scenen i Skippergata. Sammen med Mariann Aas Hansen, Thom Hell og Christian Ingebrigtsen var han hentet inn for å kaste glans over den store festdagen i hjertet av Kristiansand.

Over hele sentrum sto mennesker med rosa t-skjorter, klare for å verve "jobbskapere". Målet er å skape 10.000 nye jobber til fattige mennesker i de landene Strømmestiftelsen jobber i.

- De får ting gjort

— Det er så typisk Strømmestiftelsen. De får ting gjort, og det at de nå har skapt flere tusen arbeidsplasser på bare noen uker sier sitt, mener Endresen.

I 16-tiden lørdag hadde prosjektet skapt 3.417 nye jobber. Endresen har selv vært med Strømmestiftelsen på reise til blant annet Peru.

— Det har forandret livet mitt. Å se hvordan Strømmestiftelsen arbeider i den tredje verden har gjort noe med meg, sier han.

Den 54 år gamle Bergenseren bedyrer at han er glad i Kristiansand, og har tidligere feriert der 15 år på rad. Likevel reiser han like fort som han kom, ettersom prøvene til den kommende julehøytiden allerede er i gang.

Til Uganda i sju måneder

En som var ute på oppdrag fra Strømmestiftelsen var Kristian Slettebø. Lørdag sto han og vervet jobbskapere. Snart reiser han til Uganda, og blir der i sju måneder.

— Jeg skal jobbe på et dagsenter for gatebarn. Jeg er veldig spent, men gleder meg også veldig masse, sier Slettebø.

Han er tydelig engasjert i Strømmestiftelsens arbeid, og hanker inn flere jobbsøkere den lille tiden Fædrelandsvennen er med.

— En slik dag viser at Kristiansand har et engasjement. Bare det at vi har over tre tusen nye jobbskapere på noen uker sier sitt, forteller Slettebø.

- Vi har trukket vinnerloddet

Han har overtalt Elma Liane fra Lillesand til å bli med på laget. Hun hadde ingen anelse om at det var så mye som foregikk i Kristiansand denne lørdagen, da hun reiste fra Lillesand.

— Jeg har sansen for det Strømmestiftelsen arbeider med. Vi må ikke glemme det at vi som bor i Norge har trukket vinnerloddet, sier hun.

Hun trivdes veldig godt med alle aktivitetene i Kristiansand denne lørdagen.

— Det er litt mer som skjer her i byen enn hva det er hjemme i Lillesand, så da er det trivelig å reise inn hit, forteller Liane, før hun spaserer videre oppover Markens.