SAMMENKRØKT: Selv om skulpturen kan se sår og trist ut, var det ikke et emosjonelt budskap som inspirerte Per Palle Storm da han laget den i 1945. "Sammenkrøkt" er en studie i menneskelig anatomi, noe som preger Storms verk. Han var en sterk forkjemper for en naturalistisk metode og beundret fortidens mestere. Billedhuggeren ble født i København i 1910 og var elev av Bartholome Tasso i Buenos Aires 1927-29. Storm hadde deretter en rekordlang karriere som lærer i skulptur, først ved det illegale akademi under 2. verdenskrig og så som professor ved Kunstakademiet fra 1947 til 1980. Nå er skulpturen stjålet. Foto: Ann Magritt Arnli

KRISTIANSAND: Parksjef Svein Ole Breland meldte søndag ettermiddag skulpturen, som er laget av bronse, stjålet til Agder-politiet.

Kunstverket er laget av kunstner er Palle Storm og sto i parken ved Gravane inntil helt nylig.

— Vi hadde rusletur langs kulturaksen etter Camilla Collett-dåpen på Kilden. Da vi kom til Gravane spurte noen hvor "Sammenkrøket" var. Bare sokkelen sto igjen, sier Breland til Fædrelandsvennen.

Det er denne skulpturen, laget av Per Palle Storm, som er stjålet. Foto: Arild Jakobsen

Etter turen begynte parksjefen å undersøke. Ingen som jobber med statuene i kommunen hadde informasjon om at den skulle være fjernet.— Ingen hadde planer om at det skulle gjøres noe med den, så jeg tror den er stjålet, sier Breland.

Natt til lørdag ble det gjort hærverk på flere av kommunens blomsterkasser på broa i Gravane. Breland sier at det ikke trenger å være de samme som står bak hærverket som har stukket av med skulpturen.

— Det er ikke sikkert at statuen er så tung. Den er laget av bronse og sto på bolter, sa Breland ved 19.40-tiden.

Kort tid senere ble det imidlertid klart at det ikke var stjålet.

- Det var gjort hærverk på statuen, så den sto på halv åtte. De hadde satt den vekk og ikke gitt beskjed. Nå må vi fikse den, sier Breland.