KRISTIANSAND: Mellom skuddsalvene i røykdisen på Tresse nær Festningen er det ikke bare svartkruttet som ligger i luften. Øyvind Haukedalen og Linn Therese Skarvøy fant hverandre i fjor, og har mange planer for året som ligger foran oss som et uskrevet kapittel.

Nyforelsket

— I løpet av 2013 har jeg funnet mannen i mitt liv, så fjoråret har vært helt topp for min del. Så for det nye året ser jeg fram til mange positive hendelser sammen med min kjære, noen utfordringer og mange spennende oppgaver, sier Skarvøy.

Hun og Haukedalen kan fortelle at kvelden har blitt feiret med god mat og drikke sammen med venner og kjente.

Hovden Tour

Øyvind kan røpe at han og Linn Therese har et stort mål i sikte den nærmeste tiden. De skal fullføre Hovden Tour på ski.

— Jeg satser på den lange løypa, mens hun går for den korte løypa. Dette har vi aldri gjort før sammen, så utfordringen blir spennende, sier han.

— I tillegg reiser vi i september til Peru på en langtur sammen, så dette ser vi også fram til. Når den tid kommer har vi også vært sammen i halvannet år, legger hun til.

Om noen skulle lure, har ikke Haukedalen noen planer om å fri eller legge noen ringer på bordet. For paret er enige om at de har god tid.

Kjøpte moped

Keven Fernandes og Jan Høiaas fant også veien til nyttårsfeiring i Kvadraturen. De er enige med Linn Therese og Øyvind om at fjoråret var bra og at 2014 har alle muligheter til å bli et flott år.

Jan Høiaas smiler når han blir bedt om å oppsummere fjoråret og komme med sine tanker om året vi nettopp har gått inn i.

- 2013 var jevnt over veldig bra. Og nyttårsaften har blitt feiret på en stille og rolig måte, sier Jan Høiaas. Foto: Baard Larsen

— Jeg fikk mye igjen på skatten og kjøpte meg derfor en moped. Så det var en opptur i fjor. Ellers føler jeg at 2013 jevnt over var veldig bra. Og nyttårsaften har blitt feiret på en stille og rolig måte, sier han.

— Dersom den nye regjeringen også innfrir størsteparten av løftene sine i løpet av neste år, kommer 2014 til å bli like fra som fjoråret. Jeg er i alle fall optimist, legger kristiansanderen til.

Skal lære av feilene

Litt hemmelighetsfull sier Keven Fernandes at "Leggo" er et viktig stikkord for han i 2014, uten at unggutten fra Kristiansand ønsker å utdype dette så mye. Med godt humør og stor optimisme ønsker han 2014 velkommen.

- Året 2013 føler jeg har gitt meg mye suksess og det har vært helt topp, sier Keven Fernandes Foto: Baard Larsen

— Året 2013 føler jeg har gitt meg mye suksess og det har vært helt topp. Det har skjedd mye kjempebra i mitt liv, og jeg stortrives som lærling på Spicheren, sier unggutten.

— Nå skal vi feire nyttår på en god måte, og så ser jeg frem til å ta fatt p å2014. Da skal jeg lære av de feilene som ble gjort i fjor, og gjøre de tingene bedre i år, forteller Fernandes.